Paleis het Loo wordt vanaf 2018 verbouwd | De Oranjes

woensdag 8 maart 2017

Paleis het Loo wordt vanaf 2018 verbouwd

Paleis het Loo wordt vanaf 8 januari 2018 grondig gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Verder wordt het paleis uitgebreid met een nieuw museumgedeelte onder het hele voorplein.

Van 2018 tot 2021 zal Paleis het Loo grotendeels dicht zijn. In de tussentijd zijn nog wel de stallen en tuinen te bezoeken. De toegangsprijs wordt daarom tijdens de verbouwing ook gehalveerd. De grootste verandering wordt een nieuw museumgedeelte onder onder meer het hele voorplein. Daar wordt dan licht gewonnen door het gras op het voorplein te vervangen door glas met daarop water. De renovatie was nodig en bovendien moet er een enorme hoeveelheid asbest worden verwijderd, ook al heeft daar nu niemand last van. De aanwezigheid van asbest betekent echter dat het museum nu niets aan het gebouw kan veranderen, omdat het dan vrij kan komen. Paleis Het Loo telt op dit moment veertig historisch ingerichte vertrekken. Zeven van die vertrekken worden ook aangepast. De werkkamer van Koningin Wilhelmina wordt weer op zijn oorspronkelijke plek ingericht, evenals de Bernhardkamer.

Sinds het paleis in 1984 een museum werd, stijgt het bezoekersaantal. Het werd in 1984 gebouwd op 150.000 bezoekers per jaar, inmiddels komen er jaarlijks zo'n 350.000 mensen. Het gaat zich nu voorbereiden op 500.000 bezoekers. Voor kinderen komt meer plaats in een 'juniorenpaleis', zodat je als volwassene in alle rust door het paleis kunt wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten