Koningin Máxima spreekt bij Global Money Week | De Oranjes

donderdag 30 maart 2017

Koningin Máxima spreekt bij Global Money Week

Koningin Máxima hield vanochtend in het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank in Amsterdam een korte toespraak ter gelegenheid van de Global Money Week, de internationale versie van de Week van het geld.


Het evenement richt zich op kinderen van 10-16 jaar en werd georganiseerd door de Child & Youth Finance International (CYFI) in samenwerking met platform Wijzer in geldzaken en Aflatoun International. Tijdens de Global Money Week wordt onder meer op scholen in Nederland en in veel andere landen aandacht besteed aan verstandig omgaan met geld. Het thema van dit jaar is 'learn-save-earn'. Bij het evenement in de Nederlandse Bank gingen circa 80 kinderen met elkaar in gesprek over het nut van sparen voor hun toekomst. Tijdens de workshop 'Trip around the World' deelden de kinderen uit Nederland en andere landen, onder toeziend oog van Koningin Máxima, via videoboodschappen hun ervaringen met elkaar over goed omgaan met geld. Aansluitend nam de Koningin het document 'Safer Payment Procedures for Minors - guiding minors towards financial autonomy' in ontvangst. In dit document van CYFI, Mastercard en andere partners zijn richtlijnen voor financiële instellingen opgesteld voor het veilig maken van betalingsproducten voor jongeren.

1 opmerking:

  1. Een mooie jurk had ze aan, maar dat haar, als ik er zo bij loop, dan zeggen ze kam er eens door heen, maar verder een Koningin om trots op te zijn, wat ze allemaal doet voor onze samenleving.

    BeantwoordenVerwijderen