Staatsbezoek van Argentinië - II | De Oranjes

dinsdag 28 maart 2017

Staatsbezoek van Argentinië - II

De tweede en ook meteen weer laatste dag van het staatsbezoek van Argentinië aan Nederland vond plaats in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Nooit eerder vergezelde het Koninklijk paar ook op de tweede dag een president paar zo veel als nu.Meestal staat de tweede dag van een inkomend staatsbezoek in het teken van politiek en wordt er 'op eigen houtje' (zonder gezelschap van het Koninklijk paar) een werkbezoek gebracht aan een of andere organisatie in het land. Omdat de Koning en Koningin ook persoonlijk bevriend zijn met de president en zijn vrouw, zagen we hen vandaag ook heel vaak. President Macri bracht vanochtend een bezoek aan het Internationaal Strafhof en aan OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens in Den Haag. Vervolgens had president Macri gesprekken met de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal en de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Aansluitend ontving minister-president Rutte president Macri. Zijn vrouw Juliana gebruikte de tijd om met Koningin Máxima op stap te gaan. Het tweetal ging eerst in Amsterdam langs bij een project van het Oranje Fonds. Daarna werd in Den haag een bezoek gebracht aan het Centrum Jeugd en Gezin. Koningin Máxima, die een mooie paarse jas met zilveren sterren droeg, schenkte samen met mevrouw Awada veel aandacht aan de aanwezige baby's. Ze aaiden over hun wangetjes en handjes.
Verderop in Den Haag, in het Mauritshuis, kregen Koningin Máxima en mevrouw Awada vervolgens een rondleiding langs werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer, Rembrandt en Potter.
Geluncht werd er in de Trêveszaal op het Binnenhof, waar behalve het Koninklijk paar, de president en zijn vrouw, ook een delegatie van de politiek aanschoof. Aan tafel werd er gepraat over het onderwerp 'sociale dialoog'.
Vanmiddag ging het inmiddels weer complete gezelschap (Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, president Macri en zijn vrouw Juliana) naar de haven van Rotterdam. Bij Berghaven in Hoek van Holland, werden ze ontvangen door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven gaven experts en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven uitleg over de diverse terminals en nieuwe geïntegreerde logistieke oplossingen van de Maasvlakte.
Het staatsbezoek eindigde met een door president Macri aangeboden balletvoorstelling in theater Diligentia in Den Haag. Naast het Koninklijk paar en Prinses Beatrix was daar, opvallend genoeg, ook Prinses Margarita bij aanwezig.

De Koning en Koningin lieten na afloop via twitter weten:

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie jas droeg onze Koningin en de avondkledy van de 2 vrouwen bij de balletvoorstelling was magnifiek. De koningin straalde en een wederom een prschtig mooi verslagje. Vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeffrey, zoon van anja29 maart 2017 om 09:06

  Ik doe niet veel meer aan de hobbyvan mijn Maxima, maar ik kom bij regelmaat nog wel op je site en de jas en de jurk die ze gisteren droeg waren fantastisch mooi en dat wilde ik je even laten weten en ga nu naar school.
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow.. ik ben weg van de jas van koningin Máxima :) en wat een prachtige foto's allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen