Prinses Ariane doet aan wedstrijdzwemmen | De Oranjes

woensdag 22 februari 2017

Prinses Ariane doet aan wedstrijdzwemmen

Behalve paardrijden, hockey, gitaar spelen en jazz ballet, doet Prinses Ariane (sinds kort) ook aan wedstrijdzwemmen. Zondag deed ze mee aan een wedstrijd in Den Haag.


Prinses Ariane is op dit moment absoluut de sportiefste prinses. Zwemmen behoorde al eerder tot haar hobby's, maar na het behalen van haar diploma ging ze op hockey en judo. Ook stopte ze toen met 'gewoon ballet'. Sinds september 2015 mistte ze ballet blijkbaar toch, want de prinses werd opnieuw opgegeven voor de sport, maar dan in de vorm van Jazz Ballet. Judo ging toen weer van het lijstje af. Nu is er dus weer een nieuwe sport aan het lijstje van Ariane toegevoegd: wedstrijdzwemmen.

In zwembad de Waterthor in Den Haag merkte iemand in het publiek ineens op dat een deel van het Koninklijk gezin op de tribune zat. Compleet met blauwe zwembadsloffen zaten Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Alexia langs de kant om Prinses Ariane aan te moedigen. Wat haar prestatie was, is helaas (nog) onvindbaar. Voor Koningin Máxima was het het tweede weekend op rij dat ze gesignaleerd werd tijdens een sportactiviteit van haar jongste dochter. Vorige week moest ze rijden met Ariane en haar hockeyteam voor een wedstrijd in Lisse.

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen. Ook leuk dat je dit soort nieuws ook vermeld op je site, zo kunnen we ze toch nog een beetje volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, heel leuk en ik vindt dit nooit ergens.... dus knap hoor "Sherlock Holmes" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volgens de uitslagen was het alexia die heeft gezwommen
  https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/zwemmen/ranglijsten/swim_rankings?page=athleteDetail&athleteId=5201154

  BeantwoordenVerwijderen
 4. https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/zwemmen/ranglijsten/swim_rankings?page=athleteDetail&athleteId=5201154 volgens de uitslagen alexia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Goed gevonden! Vreemd dat Alexia dan langs de kant zat op de foto's. Foto's zijn inmiddels van twitter af zie ik. Misschien zwemmen ze allebei wel. Ik zal 't (voor zover mogelijk) wel eens in de gaten houden.

   Verwijderen
  2. alle zwemmers zitten langs de kant als ze niet hoeven zwemmen. en dan ligt het er net aan waar er plek is waar hun groep zit.

   Verwijderen
 5. zwemmers zitten meestal bij elkaar, tegen de tijd dat ze moeten zwemmen gaan ze naar de voorstart om hun start kaartje op te halen. en dan pas gaan ze naar de startblokken, als ze klaar zijn drogen ze zich af en gaan weer zitten

  BeantwoordenVerwijderen