Koninklijk paar bezoekt Duitse deelstaten - I | De Oranjes

dinsdag 7 februari 2017

Koninklijk paar bezoekt Duitse deelstaten - I

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vanavond begonnen aan hun vierdaags bezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt.Ieder jaar brengt het Koninklijk paar een werkbezoek aan Duitse deelstaten. Eerder werden de deelstaten Hessen, Baden-Württemberg (2013), Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen (2014), Sleeswijk-Holstein, Hamburg (2015) en Beieren (2016) bezocht. Doel van het bezoek is het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in de sectoren Chemie, Watermanagement en HTSM (High Tech Systemen en Materialen). Daarnaast is bij het bezoek aan de oostelijke deelstaten aandacht voor culturele, historische en maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder 500 jaar Reformatie, de Tweede Wereldoorlog en de hereniging van Duitsland.
Vanavond werd het kasteel de Wartburg bezocht. Naast mooie plaatjes, leverde dit ook gesprekken op over de Reformatie en de gevolgen voor geloof en cultuur. In 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen openbaarde. Dit geldt als het startpunt van de Reformatie, waarin het protestantisme zijn oorsprong vindt. Omdat Luther werd verbannen, leefde hij in 1521 een jaar incognito op kasteel de Wartburg waar hij het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde. Deze vertaling geldt als de grondslag voor de standaardisering van de geschreven Duitse taal.
Later vanavond namen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ook nog deel aan een themadiner:

1 opmerking:

  1. Dat kasteel heeft echt prachtige plaatjes opgeleverd! En het heeft dus rechtstreeks met Luther te maken, ja natuurlijk, de Wartburg :)

    BeantwoordenVerwijderen