Koninklijk paar dineert met Bondspresident Gauck | De Oranjes

maandag 6 februari 2017

Koninklijk paar dineert met Bondspresident Gauck

Duitsland kiest op 12 februari een nieuwe president, dus is president Gauck vandaag en morgen op 'afscheidsbezoek' in Nederland. Het Koninklijk paar bood hem en zijn vrouw vanavond een diner aan op Paleis Noordeinde.


Bondspresident Gauck is in Nederland van maandag 6 tot en met dinsdag 7 februari. Morgen brengt hij in de ochtend een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. ’s Middags neemt bondspresident Gauck een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht in ontvangst. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht in aanwezigheid van Prinses Beatrix.

Voorafgaand aan het diner hield de Koning een toespraak. Ook werd de bondspresident verrast met een mooi cadeau: Het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

2 opmerkingen:

  1. heel bijzonder dat Maxima hier het collier van de Paauwestaart parure draagt. Deze prachtige ketting is al een paar decennia niet meer gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bijzondere jurk draag Maxima! Alleen erg jammer dat allebei de vrouwen zo'n bijzondere kleur dragen, dat staat niet zo heel leuk bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen