Koning Willem-Alexander heropent Maritiem en Logistiek College de Ruyter | De Oranjes

vrijdag 3 februari 2017

Koning Willem-Alexander heropent Maritiem en Logistiek College de Ruyter

Koning Willem-Alexander heropende vandaag het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College De Ruyter in Vlissingen.Het Maritiem en Logistiek College De Ruyter leidt studenten op tot onder meer stuurman en scheepswerktuigkundige. Dankzij de renovatie beschikken de studenten over lesfaciliteiten die passen bij het moderne onderwijsproces, waaronder nieuwe radar- en brugsimulatoren. Sinds 1903 wordt in Vlissingen maritiem onderwijs verzorgd.
Foto: Vivian Kramer (Klik hier voor meer foto's) 
Binnen opende de Koning het nieuwe gebouw officieel door aan een scheepstelegraaf te draaien. Op de Westerschelde verschenen ondertussen schepen die een groet aan de Koning gaven. Vanuit het hoogste lokaal van het gebouw kon de Koning het goed zien.
Na een rondleiding vertrok Koning Willem-Alexander naar de Finsa Terminal waar hij aan boord stapte van een zeesleper van het sleep- en bergingsbedrijf Multraship Towage & Salvage. Het bedrijf biedt stageplaatsen aan studenten van het Maritiem en Logistiek College. Tijdens een rondvaart over de Westerschelde sprak Koning Willem-Alexander met medewerkers en studenten.


1 opmerking:

  1. Leuk, vooral die waar je de schepen het saluut ziet geven met de koning erbij.

    BeantwoordenVerwijderen