Koningin Máxima opent Buzinezz Forum en bezoekt crisisopvang in Utrecht | De Oranjes

woensdag 22 februari 2017

Koningin Máxima opent Buzinezz Forum en bezoekt crisisopvang in Utrecht

Net als bij iedereen, waaide ook Koningin Máxima's haar alle kanten op toen ze vandaag arriveerde bij de Social Impact Factory in Utrecht. Ze opende er het Buzinezz Forum. Aansluitend bezocht ze 'De Tussenvoorziening', een organisatie die psychologische hulp biedt aan onder meer daklozen en verslaafden. 



Het Buzinezz Forum is een platform voor gemeenten, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te bieden op een baan. Volgens cijfers van het CBS leven ruim 146.000 jongeren in Nederland van een bijstandsuitkering. Een groot deel van hen heeft geen diploma of beschikt niet over voldoende startkwalificaties om volwaardig deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het Buzinezz Forum wil duurzame oplossingen ontwikkelen voor dit probleem. Dit gebeurt onder meer aan de hand van ‘best practices’ op het terrein van bestrijding van de jeugdwerkloosheid en het bevorderen van samenwerking tussen gemeenten, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.

In haar toespraak richtte de Koningin zich vooral op de initiatieven die gericht waren op de hulp die het project biedt aan jongeren. "Drie jaar geleden maakte ik persoonlijk kennis met de Buzinezzclub. Ik weet het nog goed, het was in De Binckhorst in Den Haag, in een oud gebouw van de PTT. Een van de mensen die ik daar ontmoette was Soeresh Baldew. Hij was toen 26 jaar. Soeresh had een tijdje bij een autobedrijf gewerkt. Maar zijn tijdelijke contract was niet verlengd. En nu zat hij al een jaar in de bijstand. Soeresh vertelde me over zijn grote droom. Geen eigen garage, maar een eigen Surinaams eethuis. Hij wist ook al waar. In Loosduinen, de wijk waar hij is opgegroeid. Want daar is in een straal van 5 kilometer geen andere zaak met Surinaams eten. Een gat in de markt dus! " aldus Koningin Máxima. Na haar toespraak ging Máxima meteen door naar 'De Tussenvoorziening', de Utrechtse organisatie die psychologische hulp biedt aan onder meer daklozen en verslaafden. Ze ging langs bij de locatie 'Parana kort verblijf' in Overvecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten