Koningin Máxima bezoekt Emma Kinderziekenhuis | De Oranjes

dinsdag 14 februari 2017

Koningin Máxima bezoekt Emma Kinderziekenhuis

Koningin Máxima heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de stichting Emma at Work in het Emma Kinderziekenhuis/Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.



De stichting begeleidt jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking bij het opdoen van werkervaring via bijvoorbeeld een vakantie- of bijbaan of een andere vorm van werk. De werkervaring kan hen helpen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Koningin Máxima nam deel aan een rondetafelgesprek over de samenwerking tussen Emma at Work en bedrijven waar de jongeren werkzaam zijn. De afgelopen twee jaar heeft Emma at Work met steun van het Oranje Fonds een vrijwilligerspool opgezet. Circa twintig professionals geven als coach individuele begeleiding. Andere vrijwilligers ondersteunen de stichting bij diverse activiteiten zoals het organiseren van workshops en groepstrainingen.

Vanwege de positieve resultaten wordt de begeleiding uitgebreid in de vorm van een 'Experience LAB'. Dit zogenaamde ‘lab’ is met name gericht op jongeren die nog niet precies weten wat zij willen gaan doen. Coaches geven hen trainingen zodat zij gerichter de stap naar een arbeidsplek of opleiding kunnen maken. Ook bedrijven worden gestimuleerd eigen professionals aan te stellen als mentor van de jongeren om hen te ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling. Koningin Máxima had ook een gesprek met de jongeren, de vrijwilligerscoördinator en de leidinggevenden uit de bedrijven over hun ervaringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten