Koningin Máxima geeft startsein NLGroeit | De Oranjes

woensdag 13 januari 2016

Koningin Máxima geeft startsein NLGroeit

Koningin Máxima gaf vandaag het startsein voor NLGroeit in Rotterdam. "Nederland is het land van de vele startups, niet van de vele snelle groeiers" zei Koningin Máxima in de toespraak voorafgaand aan de lancering. "Als we heel kritisch kijken, zien we dat nog niet alle kansen worden benut. Zullen we eens een doel formuleren voor alleen de werkgelegenheid? Als het mkb met twee tot vijftig werknemers jaarlijks slechts 1% groeit levert dat in 2020 al 100.000 nieuwe banen op", aldus de Koningin.

Met een slag op de gong gaf de Koningin vervolgens het startsein voor NLGroeit. NLGroeit is een meerjarenprogramma dat tot doel heeft het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf te vergroten. Het ondernemersprogramma is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator en wordt gesteund door NL2025.

Kleding
Koningin Máxima droeg de beige jas (bekend van het staatsbezoek aan Denemarken) van ontwerper Claes Iversen. De jas was gecombineerd met gouden sieraden en de bekende grote 'slangentas'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten