Koningin Máxima bij World Economic Forum in Davos - I | De Oranjes

woensdag 20 januari 2016

Koningin Máxima bij World Economic Forum in Davos - I

Koningin Máxima is vandaag gearriveerd in het Zwitserse Davos waar ze de komende dagen het World Economic Forum (WEF) bezoekt.
Koningin Máxima met de vrouwelijke delegatie van het WEF. Foto: Ministerie van Buitenlandse ZakenVrijdag zal de Koningin een toespraak houden, maar vandaag en morgen voert ze al diverse gesprekken. Ook woont ze sessies bij over de verbetering van toegang tot financiële diensten en de uitvoering van de in september 2015 vastgestelde duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De belangrijkste ambitie van deze doelen is het uitbannen van extreme armoede in de wereld in 2030. Inclusieve financiering speelt hierbij een belangrijke rol. Verder heeft Koningin Máxima ook ontmoetingen met bankpresidenten en zal ze regelmatig een 'collega' tegenkomen. Er komen namelijk royals naar het WEF toe uit Luxemburg, Monaco, België en Noorwegen.

Koningin Máxima hield ook vandaag, zoals op onderstaande foto te zien is, een toespraak. Helaas is de tekst daarvan niet gepubliceerd op koninklijkhuis.nl


Kleding
De Koningin droeg een beige jas, met daaronder een beige gilet die ze tijdens de vakantie in China ook droeg. De beige bovenkant was gecombineerd met een zwarte pantalon. Vanmiddag droeg ze een jumpsuit met opvallende print van het merk Etro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten