Koning Willem-Alexander bezoekt AZC in Ter Apel | De Oranjes

dinsdag 19 januari 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt AZC in Ter Apel

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel.


In Ter Apel wordt de eerste opvang van asielzoekers geregeld. De Koning liet zich, samen met staatssecretaris Klaas Dijkhoff rondleiden. Tijdens de rondleiding kwamen alle fases van de aanmelding aan bod. De Koning en Dijkhoff spraken ook met betrokkenen over hoe het er aan toegaat in het asielzoekerscentrum. Ook hadden ze een gesprek met bestuurders van onder meer gemeenten, provincies, het COA en VluchtelingenWerk over bestuurlijke samenwerking rond de opvang.

4 opmerkingen:

 1. Een koning om trots op te zijn, die zovele mensen bezoekt en dat wil niet zeggen dat ik niet trots ben op onze voorgangers Juliana en Beatrix, die deden het ook uitstekend, waar ik niets op aan te merken heb en elk van hen deed het op haar/zijn manier dat paste op dat moment van het Koningschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry, maar ik wil niet anoniem blijven, dus het moet Anja zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, vind ik ook. Willem Alexander wil alles weten van alle lagen en problemen van de samenleving. Hij heeft alleen andere problemen te 'handelen' dan zijn moeder of oma. Ieder had zijn eigen tijd. Maar ik vind ook dat hij het samen met Maxima top doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dat vind ik ook, Constance, dat hij het samen met Maxima geweldig doet. Een prima Koningspaar en ook Beatrix en claus en Juliana en Bernhard waren toppie, maar dan weer in hun tijd.

  BeantwoordenVerwijderen