Koninklijk paar ontvangt Europese Commissie | De Oranjes

donderdag 7 januari 2016

Koninklijk paar ontvangt Europese Commissie

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvingen vandaag de Europese Commissie in het Koninklijk Paleis. Aansluitend ging Máxima naar de Hermitage om aanwezig te zijn bij de ondertekening van een lening van 100 miljoen euro aan Qredits Microfinanciering Nederland.


Het bezoek van de Europese Commissie aan Nederland markeerde de start van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. In de Burgerzaal van het paleis ging het Koninklijk paar op een groepsfoto met de Europese Commissie. Ook het voltallige kabinet was hierbij aanwezig. Vanochtend vond er al een ontmoeting plaats met de leden van de Europese Commissie en het kabinet in het Scheepvaartmuseum. Op 22 januari vind er bovendien ook nog een openingsconcert plaats ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Het concert vind plaats in Brussel, en zal behalve door onze Koning en Koningin ook door het Belgische Koninklijk paar worden bijgewoond.

Na de ontvangst stapte Koningin Máxima in de auto om elders in Amsterdam, in de Hermitage, aanwezig te zijn bij de ondertekening van een lening van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) aan Qredits Microfinanciering Nederland. Het regende behoorlijk, dus besloot de chauffeur een paraplu uit de kofferbak te halen om de Koningin droog naar de ingang van het gebouw te begeleiden. De kofferbak van de luxe Volvo auto hoefde niet dichtgegooid te worden, maar sloot al door een tikje op een knop. Koningin Máxima was bij de ondertekening aanwezig in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Qredits is de eerste microfinanciering instantie in Europa die gebruik maakt van deze kredietfaciliteit van de EIB. De lening is tot stand gekomen door bemiddeling van het ministerie van Economische Zaken en het European Investment Fund for Strategic Investments (EFSI).

Kleding
Koningin Máxima droeg een donkerrode top met gouden rok. Beide kledingstukken draagt ze regelmatig. De Koning probeerde te matchen met beide kleuren en koos daarom voor een oranje stropdas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten