Koningin Máxima bij 45e editie International Film Festival Rotterdam | De Oranjes

woensdag 27 januari 2016

Koningin Máxima bij 45e editie International Film Festival Rotterdam

Vanavond was Koningin Máxima bij de opening van de 45e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in De Doelen.


Het is voor het eerst dat een lid van het Koninklijk Huis een editie van het International Film Festival Rotterdam bijwoont. Deze jubileumeditie was reden genoeg voor Máxima om acte de présence te geven. Ze besloot voor de gelegenheid de pas gewassen jumpsuit te dragen die ze vorige week voor het eerst droeg in Davos.
Thema van het festival is dit jaar 'ID Check', dat draait om de voortdurende reflectie van mensen op zichzelf, hoe zij met elkaar omgaan en hoe zij in gezamenlijkheid een maatschappij kunnen opbouwen. Binnen dit thema presenteert IFFR het project 'This is Where Reconstruction Starts'. Zes jonge, internationaal toonaangevende filmmakers hebben de opdracht gekregen een korte fictie of creatieve essayfilm te realiseren met als thema wederopbouw. Hiermee sluit IFFR aan bij de culturele manifestatie 'Rotterdam viert de stad!'.
Koningin Máxima kreeg op de openingsavond de film 'Beyond Sleep' te zien. Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De 45e editie van IFFR duurt nog t/m zondag 7 februari.Kleding en sieraden
Zoals gezegd droeg de Koningin de opvallende jumpsuit weer van het merk Etro. Een week geleden droeg ze hem ook al, in Davos. De jumpsuit heeft een oosterse print, is gebaseerd op deze afbeelding, en kostte oorspronkelijk 1.625 euro. De Koningin heeft hem voor 813 euro kunnen kopen.
De gouden waaieroorbellen zijn iets betaalbaarder. Voor 67 euro kun je ze hier ook kopen. Verder had de Koningin nog haar favoriete gouden halsband om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten