Koningin Máxima in Bangladesh - I | De Oranjes

maandag 16 november 2015

Koningin Máxima in Bangladesh - I

Koningin Máxima is vandaag begonnen aan haar driedaagse VN-werkbezoek aan Bangladesh.


In hoofdstad Dhaka sprak Koningin Máxima met donororganisaties over hun rol in inclusieve financiering en de samenwerking met partners als de Wereld Bank Groep, het Internationaal Monetair Fonds en lokale VN-organisaties. Daarnaast waren er gesprekken met vertegenwoordigers van microfinancieringsorganisaties over het uitbreiden van financiële diensten. Ook werd met regelgevende instanties gesproken over de mogelijkheden voor uitbreiding van mobiel bankieren.

Tijdens een van de ontmoetingen werd, net als op veel andere plekken in de wereld, om 12 uur een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs. Zelf had de Koningin vandaag niets te vrezen. Vanaf het vliegveld tot aan haar hotel en het bezoek aan het hoofdkantoor van UNDP en de Centrale Bank was zeer zware bewaking. Voor het vervoer van Koningin Máxima door de stad werden zelfs hele straten verkeersvrij gemaakt.

Kleding
Koningin Máxima droeg de rood/witte jurk van Natan die ze op 19 juni droeg tijdens de opening van de expositie Design Derby: Nederland-België (1815-2015) in Rotterdam. Ook nu was de jurk gecombineerd met de opvallende oranje ketting die ook uit de Natan collectie komt. Natuurlijk ontbrak ook de oranje tas niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten