Koning Willem-Alexander heropent 'De Resident' en ontvangt leden Eerste Kamer | De Oranjes

dinsdag 10 november 2015

Koning Willem-Alexander heropent 'De Resident' en ontvangt leden Eerste Kamer

Koning Willem-Alexander heeft vandaag 'De Resident' in Den Haag geopend, waarin het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn gehuisvest. Vanmiddag ontving hij samen met Koningin Máxima de leden van de Eerste Kamer op Paleis Noordeinde.
Screenshot: Trouw


Met het plaatsen van zijn handtekening bij een kunstwerk opende de Koning vandaag het gezamenlijke gebouw van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) officieel. Het voormalige Parnassusplein is voorzien van een glazen overkapping als verbinding tussen beide ministeries en het atrium vormt de gezamenlijke entree. Tijdens een rondleiding maakte de Koning ook kennis met de medewerkers van het Petit Café De Resident. Hier werken sinds kort mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding. Daarna vervolgde de rondleiding met een bezoek aan een aantal etages van beide ministeries en langs de flexwerkplekken, waarbij de Koning een toelichting kreeg op de architectuur van het interieur. De rondleiding werd afgesloten met een korte informele ontmoeting met een aantal VWS- en SZW-medewerkers.

Vanmiddag arriveerden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij Paleis Noordeinde, dat momenteel flink in de steigers staat. Tussen de steigers door verdwenen ze in het paleis waar de leden van de Eerste Kamer werden ontvangen. De Tweede Kamer is vorig jaar al aan de beurt geweest.

Kleding
Koning Willem-Alexander droeg een donkerblauw pak met een beige stropdas met oranje bloemen. Koningin Máxima droeg het donkergrijze jasje van Natan dat extra herkenbaar werd omdat ze het op één van de foto's uit de fotoserie t.g.v. haar 40e verjaardag droeg. De bijbehorende grijze pantalon maakte haar slanker dan ooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten