Koningin Máxima bij Internationale Conferentie voor Vrouwenopvang | De Oranjes

woensdag 4 november 2015

Koningin Máxima bij Internationale Conferentie voor Vrouwenopvang

Koningin Máxima begon vandaag weer aan haar publieke activiteiten na haar ziekenhuisopname. Samen met Kroonprinses Mary van Denemarken was ze in Den Haag aanwezig bij de internationale conferentie voor vrouwenopvang.


Vlak voordat Koningin Máxima en Prinses Mary het World Forum konden betreden, wilde een delegatie pers weten hoe het nu met de Koningin is. "Het gaat veel beter. Ik moet nog steeds aansterken, maar het gaat veel beter. Heel veel dank voor alle goede wensen van beterschap, echt heel hartverwarmend” aldus de Koningin. De internationale conferentie voor vrouwenopvang biedt een platform voor het delen van ervaringen en ideeën met het uiteindelijke doel tot een internationale aanpak voor de preventie van geweld tegen vrouwen en kinderen te komen. Mary's aanwezigheid heeft te maken met het feit dat ze zich met de Mary Foundation inzet voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Over Mary's geboorteland was Máxima, die een toespraak hield, zeer te spreken. "Het helpt om over de ervaringen te praten, waarvoor een sfeer van vertrouwen nodig is, ook op het werk. Een land dat hiermee voorop loopt, is Australië".."Een derde van de vrouwen in de Europese Unie kent fysiek of seksueel geweld uit eigen ervaring. Een donker geheim achter honderdduizenden voordeuren." zei Koningin Máxima om nog maar eens te verduidelijken hoe groot het probleem is, en hoe belangrijk de conferentie van de organisatie 'Woman's Shelters' is.


Prinses Mary zal morgen opnieuw de conferentie bezoeken en er dan zelf een toespraak houden. Na de opening woonde Koningin Máxima nog een deel van de workshop ‘Effective social and economic reintegration of women’ bij. En hoewel ze bij aankomst nog vrolijk zei dat het weer beter met haar ging, werd haar arm bij vertrek door een toeschouwer bijna uit de kom geschud.  Weer pijn. Thuis op de Eikenhorst kon Koningin Máxima nog niet direct naar bed. De premier van Bangladesh stond voor de deur om met Máxima te praten over  toegang tot financiële diensten in Bangladesh.

Kleding
Koningin Máxima droeg een bekende grijze rok, gecombineerd met een gele bovenkant waar een broche uit de collectie van de Oranjes op was gespeld.

1 opmerking: