Koning Willem-Alexander bezoekt 13 Lichte Brigade Koninklijke Landmacht | De Oranjes

dinsdag 24 november 2015

Koning Willem-Alexander bezoekt 13 Lichte Brigade Koninklijke Landmacht

Koning Willem-Alexander was vanochtend in Oirschot voor een bezoek aan de 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht.
Foto: © Ministerie van Defensie


De Koning droeg voor de gelegenheid ook een legeruniform van de Landmacht en woonde een infanterie-oefening bij op de Oirschotse Heide. Na evaluatie van de oefening volgde een demonstratie van de berging van een pantservoertuig met behulp van een Leopard bergingstank en een rit in een Boxer pantservoertuig. Willem-Alexander vond deze rit vast leuker dan RoyalfanVivian, die zo'n dertien jaar geleden in dit voertuig over hetzelfde parcours werd 'gereden'. De Koning sprak tot slot met militairen over de inzet van de 13 Lichte Brigade en de omvorming naar een gemotoriseerde brigade.
Foto: © Ministerie van Defensie
De 13 Lichte Brigade is een van de drie militaire brigades in Nederland, die wereldwijd kunnen worden ingezet bij gevechts- en vredesoperaties en bij Nationale Operaties in Nederland bij bijvoorbeeld hoog water of ondersteuning van politie en justitie bij onderzoek naar criminele activiteiten. Daarnaast heeft de brigade ceremoniële taken, zoals tijdens Prinsjesdag en staatsbezoeken. De brigade bestaat uit gevechtseenheden, gevechtsondersteunende eenheden en logistieke eenheden (geneeskundig, bevoorrading, transport en technisch). Op dit moment zijn ongeveer honderd militairen van 13 Lichte Brigade ingezet bij buitenlandse missies in Mali, Burkina Faso en Uganda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten