Prinses Beatrix als kind gearresteerd | De Oranjes

vrijdag 20 november 2015

Prinses Beatrix als kind gearresteerd

Deze week verscheen het boek 'De Amerikaanse prinses'. In het boek staat een leuke anekdote over Prinses Beatrix en Prinses Irene, die door het stelen van fruit twee uur in de cel moesten zitten.
Foto: RVD


De twee prinsessen waren uiteraard nog jong toen het gebeurde. Ze kwamen uit school met een stel klasgenootjes en pakten wat fruit toen ze langs een groentezaak liepen. De politie kwam en heeft alle kinderen gearresteerd. Ze belden naar het paleis om te zeggen dat 'Trix en Irene' daar met de rest zaten. Juliana vroeg naar de straf en de politieman zei: ‘Twee uur cel.’ Juliana zei: "Prima, geef mijn dochters een uur extra, want zij zouden een voorbeeld voor de rest moeten zijn", aldus een passage in het boek. In 'De Amerikaanse prinses' vertelt historica Annejet van der Zijl het levensverhaal van Allene Tew, één van de meters van Beatrix die in de VS woonde.

2 opmerkingen:

  1. Dat was echt iets voor Koningin Juliana om te zeggen, prima geef mijn dochters maar een uur extra. Juliana wilde haar kinderen gewoon behandelen,niet dat, dat altijd ging, maar toch; stelen en 2 uur cel en dan Juliana nog maar een uur erbij, want ze moeten wel een voorbeeld zijn voor de rest. Ik denk wel dat ik het boek ga aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel een leuke anekdote! En mooie foto erbij gezocht.

    BeantwoordenVerwijderen