Prinsessen lezen voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt | De Oranjes

donderdag 22 januari 2015

Prinsessen lezen voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt

Prinses Laurentien was woensdag in de bibliotheek in Hoorn om daar kinderen uit groep 1 en 2 voor te lezen naar aanleiding van de twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen. Ook Prinses Margriet ging voorlezen op een basisschool. 

Prinses Laurentien las voor uit het prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee'. Dit boek werd vorig jaar gekozen tot Prentenboek van het Jaar, maar alle kleuters (die het boekje misschien zelfs al kennen) luisterden aandachtig naar de prinses. Net als andere jaren lazen ook andere bekende Nederlanders voor op diverse scholen in het land. Ook Prinses Margriet besloot een boekje voor te lezen op een basisschool. De prinses las de kinderen van groep 3 en 4 van de Gabriëlschool in Putten voor uit het boek 'De koe die een ei legde'.

Koning Willem-Alexander bezoekt de Johannes Postkazerne

Het was weer 'ministerreis' donderdag. Al voor de derde keer ging Koning Willem-Alexander met een minister op werkbezoek. Donderdag was dat minister Hennis-Plasschaert van Defensie. Samen bezochten ze de Johannes Postkazerne in Havelte. 

Foto : © Ministerie van Defensie
De Koning kreeg tijdens het bezoek het medical skill lab te zien, waar trainingen worden gegeven aan medisch personeel dat op buitenlandse missie gaat. Ook keek hij naar een demonstratie waar zowel militairen als hulpverleningsdiensten aan deelnamen. In de 'Echo Home' - de naam van een ontmoetingscentrum net buiten de kazernepoort, werd de Koning tot slot bijgepraat over de medewerking van militairen aan politietaken, rampenbestrijding en humanitaire hulp.Kort nieuws:
- Ter overhandiging van hun geloofsbrieven ontving de Koning woensdag de ambassadeurs van Afghanistan, Saoedi-Arabië en Gambia.

- Vorige week heeft de Prinses van Oranje voor de tweede keer binnen een jaar tijd Gymnasium Sorghvliet in Den Haag bezocht. Dit keer was ze samen met haar ouders..Ook bekeek ze een paar lessen op het Gymnasium Haganum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten