Media in rep en roer over Koningsdag 2015 | De Oranjes

donderdag 29 januari 2015

Media in rep en roer over Koningsdag 2015

Koningsdag 2015 is nog ver weg, maar toch wordt er vandaag in de media al aandacht aan besteed. En ja, nu ook even hier..

De journaals openden vanavond met 'breaking news' dat de Koning geen wandeling meer maakt door de stad en hij, net als Sinterklaas, per boot arriveert. Hoewel dit niet ondenkbaar is, is het belachelijk om alles wat nu gezegd wordt zomaar te geloven. Eén journalist is naar verluidt aan informatie gekomen omdat hij toevallig in Dordrecht woont. Hij kan dus net zo goed verkeerd ingelicht zijn. Volgens de 'via via' informatie bezoekt Koning Willem-Alexander met zijn gezelschap vier locaties in de stad. Dat gaat per boot en andere vervoersmiddelen. Eén van de onderdelen zou een botenparade zijn. Verder wordt, volgens een andere bron, de Grote Kerk bezocht.

Kortom: Een paar onderdelen -die de Koning bovendien zelf noemde tijdens de toespraak in oktober- zijn nu door de media speculerend ingevuld. Er ís helemaal geen nieuws, laat staan een officieel programma.

3 opmerkingen:

 1. Niet al teveel van geloven en gewoon afwachten op de officiele programma, want al die speculaties leiden tot niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, en mocht dit toch het programma worden, dan is daar toch ook niets mis mee? Lijkt me alleen maar veiliger als ze niet meer zoveel door de stad wandelen + dat het publiek steeds brutaler is geworden met die 'selfies' en vastpakken van Koninklijke personen. Toen Beatrix in de jaren '80 met deze vorm van Koninginnedag begon, had men nog respect en zwaaide hoogstens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inderdaad, met al die selfies die er worden gemaakt, is het niet leuk meer om een wandeling te maken en het gepluk en getrek en dan zo'n idioot die in 2009 het publiek inreed om vervolgens de Koninklijke Familie te raken. Ik heb er geen woorden voor en ja, ze moeten iets doen en in de jaren 80 had men nog respect, maar dat is nu totaal weg.
  Ben wel benieuwd wie er dit jaar allemaal meekomen, maar ook dat is afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen