Fotosessie in Lech op 23 februari | De Oranjes

maandag 19 januari 2015

Fotosessie in Lech op 23 februari

Na de kerstfotosessie in het zonnige Argentinië, kan al weer uitgekeken worden naar de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijkse Lech. Het fotomoment vind dit jaar op 23 februari plaats.

Traditiegetrouw vertrekt de Koninklijke familie in de voorjaarsvakantie naar Lech, maar bij het fotomoment is nu alleen het Koninklijk gezin present. Het lijkt ook een traditie geworden om het ene jaar met een grote afvaardiging van de familie te poseren, en het jaar daarna Koning Willem-Alexander met z'n gezin.

Misschien krijgt de Koning, net als in 2013, wel het idee om weer eens met de trein te gaan. In dat geval is er op vrijdagavond 20 februari misschien weer wel een kleine fotosessie als Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane de trein instappen.

Koningin Máxima spreekt op conferentie in Londen

Koningin Máxima was vandaag in Londen om te spreken op de conferentie ‘Financial Inclusion: The Next Move Forward’ in het America Square Conference Centre.

Te laat.. 
Helaas had het vliegtuig naar Londen vertraging en arriveerde Koningin Máxima naar verluidt pas drie kwartier later. Ondanks dat de Koningin nog niet in het America Square Conference Centre was, besloot de organisatie toch maar met de conferentie te beginnen. Uiteindelijk miste Koningin Máxima alleen de openingstoespraak van de aartsbisschop van Canterbury, en kreeg ze nog genoeg mee van de conferentie die in het teken stond van de huidige stand van zaken van inclusieve financiering, en het toekomstig beleid en activiteiten om meer mensen gebruik te kunnen laten maken van een bank- of spaarrekening, verzekeringen of pensioenen.

Met een verontschuldiging dat ze wat later was begon Koningin Máxima - ook wel bekend als de speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling - haar toespraak. Máxima ging in op de ontwikkelingen van inclusieve financiering. Ze sprak ook over haar ervaringen na de werkbezoeken aan Colombia en China, waar ze zag hoe belangrijk mobiel bankieren bijvoorbeeld is om iedereen toegang te geven tot financiële diensten.

Kort nieuws: 
- Prinses Margriet viert vandaag haar 72e verjaardag.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk weer en zo snel na de fotosessie van december. en het zou inderdaad leuk zijn als ze weer net als in 2013 en net zoals vroeger met de trein naar Lech gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Argentinie en nu al weer Lech... ander dekor - alleen het gezin. Sorry, dood saai vindt ik dit - doe ik hup met fotoshop; Geen probleem - grapje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prinses Margriet van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en het vele werk houdt U jong lijkt wel. Een fijne avond nog toegewenst in de familiekring.

    BeantwoordenVerwijderen