Koningspostzegel vernieuwd met Nederlandse kroon | De Oranjes

woensdag 7 januari 2015

Koningspostzegel vernieuwd met Nederlandse kroon

De Koningspostzegel van PostNL is aangepast. Dat maakte het postbedrijf maandag bekend.

In november 2013 reikte PostNL de eerste koningspostzegel uit aan Koning Willem-Alexander. Op de postzegels prijkt ook een kroon. Dit was echter niet de Nederlandse kroon, maar de Britse St. Edwards kroon. Volgens PostNL was dat geen fout maar is destijds door de ontwerpers van Studio Job bewust gekozen voor een "iconische versie" van de kroon.

Vanwege de vele reacties die het bedrijf kreeg over de 'verkeerde kroon' hebben ze nu toch besloten de zegel te vernieuwen. Op de nieuwe zegel is de Koninklijke kroon te zien, zoals deze in 1816 officieel door Koning Willem I is vastgesteld. Online is alvast een velletje te bestellen.

Koning Willem-Alexander brengt condoleances over aan President Hollande

Aan het begin van de middag stormden zwaarbewapende mannen het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs binnen.Acht journalisten, een receptionist, een bezoeker en twee agenten werden gedood. 

De RVD liet weten dat Koning Willem-Alexander, diep geschokt, zijn medeleven en condoleances heeft overgebracht aan President Hollande van Frankrijk. Hij voegde de steun van het Nederlandse volk eraan toe, “ook bij het verdedigen van de democratische waarden die aan de basis van onze samenlevingen staan”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten