Koninklijk gezin heeft nu twee honden | De Oranjes

vrijdag 16 januari 2015

Koninklijk gezin heeft nu twee honden

Skipper in 2013
Foto: © Rineke Dijkstra/RVD
Op de kerstkaart die het Koninklijk gezin naar familie,vrienden en bekenden heeft gestuurd, prijkt een gezinsfoto met twéé honden. 

Op de foto (die groter te zien is in de nieuwe Royalty) zit Skipper naast een jongere hond. Waarschijnlijk weer een labrador, al is zijn kop wat smaller dan een doorsnee hond van dit ras. Het is overigens een foto uit dezelfde serie als de portretfoto's die begin december van de prinsesjes werd vrijgegeven.

Skipper heeft inmiddels al ervaring met enkele fotomomenten, maar de nieuwe hond (van wie we helaas niet weten hoe hij/zij heet) kan ook goed poseren. Met zijn rode halsband ligt hij trots voor zijn Koninklijke baasjes.


Update:
- De tweede hond heet Nala. 

18 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je hier een logje aan hebt gewijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ze geen fotokaarten naar heel het land sturen. Heb nog nooit een foto terug gekregen van Wa en M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet hoor :) Niemand - op die vrienden na dan - denk ik..

   Verwijderen
  2. Koningin Juliana stuurde destijds wel persoonlijke foto's naar haar "landgenoten"om zomaar eens te zeggen. ik heb er verschillende van haar. Maar van Willem Alexander krijg ik ook alleen maar voorgedrukte letterkaarten en Unicefkaarten terug n.a.v een Kerstwens, nog nooit persoonlijke kaarten.

   Verwijderen
  3. Over de Unicefkaart gesproken.. die heb ik tot nu toe nog niet ontvangen. Jullie al wel? :)

   Verwijderen
  4. Nee ik nog niet maar vind hem ook niet mooi. Dat is toch een stukje aandacht van de andere landen, die wel een foto sturen

   Verwijderen
  5. Ach, het is toch al leuk dat je íets terugkrijgt? Dat hadden ze ook net zo goed niet kunnen doen...

   Verwijderen
 3. Ja ik heb 'm vorige week al ontvangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jammer, de link "http://www.van-grinsven.nl/michel/Handtekeningen/WA_M_2014_kerstkaart_Koning_Willem_Alexander.jpg" bestaat niet meer.... echt jammer. Ik keek graag bij hem naar de oude kerstkarten en zo.... en ik koop nooit "Royalty" ben meer voor "Vorsten" :-). Iemand een idee, waarom die het niet meer doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Michel heeft zijn site opgedoekt omdat Jeroen van der Meyde (de fotograaf van de meeste foto's) hem geld eiste omdat hij de kaarten online heeft gezet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jeetje wat naar.... Jeroen van der Meyde ziet toch ook, dat dit een verzamelaar is, die er all genoeg geld in stoppt en niemand anders kon iets met de foto's beginnen behalve er naar kijken! Bedankt voor de informatie @Jannemieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto is natuurlijk niet voor publicatie bestemd. Ik weet trouwens niet hoe dat dan zit met Royalty.

   Verwijderen
  2. Susann, Jeroen moet wel zijn brood verdienen met de foto's dus logisch dat hij contact heeft opgenomen met Michel! Dat zou ik zelf ook doen.

   Wat betreft Royalty dat weet ik ook niet, mogelijk hebben zij contact gezocht met Jeroen en toen toestemming gekregen o.i.d.

   Verwijderen
 7. Ben het met jullie eens, wanneer iemand fotos zoooo van zijn homepage over neemen. Dat kan niet - maar de opdracht is betaald door - in dit geval - WA voor de kerstkaarten, dan koop/krijg ik als verzamelaar die en ben aaaapen trots en toon die kaart dan kan niet weer die foto extra betaald worden???!!! Beetje vreemd in mijn ogen. Echt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was al een tijdje aan het twijfelen of ik nog door zou gaan met verzamelen.

  Het hofpersoneel heeft ontdekt dat ze een leuke kerstgratificatie kunnen bij verdienen met de verkoop van de kaarten. Er werden al bedragen gevraagd van 100 en 150 euro voor een kaart.
  Dan ben je voor veel geld alleen nog maar bezig met updates voor de collectie, en het verzamelen van variaties.

  Ik had mij ook nooit beseft dat de foto's niet zomaar geplaatst kunnen worden op een website.
  Ik was altijd in de veronderstelling dat de Koninklijk Huis foto's vrij gebruikt mochten worden. Beetje naïef wellicht.
  De foto's heb ik geplaatst uit enthousiasme en om mijn verzamelgekte te kunnen delen met anderen geïnteresseerden. Toen ik begon met verzamelen kon ik geen informatie vinden en ik besloot toen om zelf een website te maken waarop deze informatie te vinden zou zijn, zodat anderen konden zien wat ze nog zochten.
  Om problemen te voorkomen en om het verzamelen af te sluiten, heb ik toen besloten om de website offline te halen.

  Ik kon nu iemand vinden die de hele collectie wilde overnemen. Dan is het spul bij iemand die er plezier aan beleefd.
  Iedereen bedankt voor de leuke contacten en het gedeelde enthousiasme!
  Sorry dat jullie nu jullie kaarten catalogus kwijt zijn!

  Met vriendelijke groet, Michel van Grinsven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zonde dat je heel je collectie weg hebt gedaan! Het waren unieke kaarten..! Een website offline halen... oké.. als er niets anders op zit. Maar niemand kan toch beslissen over de kaarten die je in eigen bezit hebt?

   Verwijderen
 9. Het is overigens niet zo dat ik een rekening heb ontvangen. Ik had alleen het signaal opgevangen dat de fotograaf het niet op prijs stelt dat zijn foto's zomaar zonder toestemming op diverse websites worden gebruikt. Omdat ik niet van iedere foto weet wie die heeft gemaakt, en het achterhalen van de fotografen en het vragen van toestemming daardoor onbegonnen werk was, heb ik besloten om alles offline te halen. Dat is mijn eigen beslissing geweest, omdat ik niet wil dat er iemand te kort wordt gedaan in zijn werk.
  Het feit dat ik al een tijdje liep met het idee om te gaan stoppen, maakte deze beslissing gemakkelijker.

  Michel

  BeantwoordenVerwijderen