Koningin Máxima lanceert 'Krachtvinder' | De Oranjes

donderdag 15 januari 2015

Koningin Máxima lanceert 'Krachtvinder'

Koningin Máxima woonde vandaag het vierde 'Taal doet meer' College bij. Tijdens deze bijeenkomst in Utrecht lanceerde ze de Krachtvinder, een online portal waar werkgevers en werkzoekenden met een taalachterstand elkaar gemakkelijker kunnen vinden. 

Een hoogleraar Diversiteit en Integratie sprak tijdens de bijeenkomst over het feit dat werkgevers vanwege taalachterstand vaak het verborgen talent van iemand over het hoofd zien. Met de 'krachtvinder' die Koningin Máxima vervolgens lanceerde wil 'Taal doet meer' er aan bijdragen wat werkgevers en cursisten zich in de toekomst gemakkelijker kunnen vinden omdat ze dan online met elkaar in contact komen. Na de lancering gingen werkgevers met vrijwilligers en cursisten in gesprek. Ook Koningin Máxima schoof bij enkele tafels aan. De gesprekken gingen over hoe je talenten van mensen met een beperkte taalvaardigheid beter kunt herkennen en benutten.


Foto: ©  royalduo 

Kort nieuws:
 - Prins Maurits is vrijdag te gast in het programma  Friday Afternoon op RTL Z. De prins komt praten over zijn bedrijf The Source. De uitzending begint om 16.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten