Koningin Máxima bezoekt Nationale Onderwijstentoonstelling | De Oranjes

woensdag 28 januari 2015

Koningin Máxima bezoekt Nationale Onderwijstentoonstelling

...Geopend door Prinses Laurentien 

De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) vind deze week plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Door de opening van Prinses Laurentien, en een bezoek van Koningin Máxima, heeft de beurs ook een Koninklijk tintje gekregen.

Energiebesparing
Prinses Laurentien opende dinsdag de beurs met een druk op de knop, waarna er confetti neerdaalde. Als oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation hield de prinses een korte openingstoespraak waarin ze het belang benadrukte van kwaliteit en passie vanuit de leerkracht voor goed onderwijs. Aansluitend gaf Prinses Laurentien een workshop over Energiebesparing. Tijdens de workshop stond het lesprogramma WaterSpaarders centraal. WaterSpaarders is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, het Wereld Natuur Fonds en Unilever en werd ontwikkeld samen met kinderen en leerkrachten.  Tijdens de workshop lichtte de prinses nog maar eens toe hoe leraren er met hun leerlingen voor kunnen zorgen dat Nederland miljoenen liters water en energie kan besparen. Natuurlijk kwam ook haar 'gouden tip' "korter douchen" weer aan de orde. Voor iemand met kort haar, zoals Prinses Laurentien, is dat natuurlijk geen probleem.

Omgaan met geld
Vanochtend verscheen ook Koningin Máxima onverwachts op de beurs. Er is 'voor ieder wat wils' op de beurs, zo blijkt. Want hoewel Prinses Laurentien zich meer bekommerd om energiebesparing, zo houdt Koningin Máxima zich natuurlijk meer bezig met geldzaken en dan in het bijzonder het 'leren omgaan met geld'. Wijzer in geldzaken, waar de Koningin erevoorzitter van is, heeft ook een stand op de beurs. De erevoorzitter van het platform besloot een bezoekje te brengen en sprak er in de drukte met docenten uit het basisonderwijs en educatieve uitgevers over hoe zij aankijken tegen structurele aandacht voor ‘leren omgaan met geld’ in het onderwijs.

2 opmerkingen:

  1. Er is nu ook een prikbord beschikbaar. (zie oranje menu onder de kopfoto) in de volgende RFV brief hier meer over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kijk al uit naar je RFV brief.En mooi dat beide hier naar toe zijn gegaan Mooie foto's overigens.

    BeantwoordenVerwijderen