Viering van de Bevrijding – 2014 | De Oranjes

maandag 5 mei 2014

Viering van de Bevrijding – 2014

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix woonden vanavond het traditionele 5- mei concert bij op de Amstel in Amsterdam.


Ter hoogte van theater Carré stapten Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix met hun gevolg op de loopplank naar het ponton waar ze goed zicht hadden op het podium. Om negen uur begon het concert, die voor het eerst dit jaar ook een verteller (Hans Dagelet) had. Hij droeg teksten voor van dichter F. Starik. Verder werkte een deel van de Spitfire Prelude van componist William Walton, zangeres Jenny Arean, jazzartiest Wouter Hamel, violiste Liza Ferschtman en Scapinoballet Rotterdam mee aan het muzikale programma. Traditiegetrouw sloot het concert af met het tot hoop stemmende lied ‘We’ll meet again’. Dit is ook altijd het vertrekmoment van het Koninklijk gezelschap. Vanaf de boot zwaaiden Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima – die een oude jurk van haar schoonmoeder droeg –  enthousiast naar het publiek wat zich had verzameld op de brug, op bootjes en langs de kade. Eerder op de dag was in Wageningen Prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig in de Johannes de Doperkerk. Hier vond een bijeenkomst plaats ter gelegenheid van de nationale herdenking van de capitulaties van de Duitse en Japanse bezettingsmacht in Nederland en het voormalig Nederlands-Indië in 1945.

7 opmerkingen:

 1. ik kreeg een gevoel van: Beatrix heeft hier ECHT zin in en Maxima leek een beetje naast haar schoenen te lopen die avond. Vinden jullie ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die indruk had ik ook, van ik moet weer en ook dat uit de hoogte kijken en het lachje, klopt niet.
   misschien niet lekker of oververmoeid, wat niet zo gek is als je leest waar de laatste maanden naar toe is gevlogen, dat houd niemand vol, dus kan je ook niet altijd op je best zijn. maar dit keer liet ze het wel erg blijken, zoeken in haar tasje ongeïnteresseerd luisteren en praten, ga NIET zo door
   d

   Verwijderen
  2. Dan zal ik de uitzending toch nog eens terugkijken :) Vandaag en morgen is ze weer in Rome, dus haar drukke agenda gaat ook maar door..

   Verwijderen
 2. volgens mij had ze het niet zo naar haar zin idd. Vorig jaar waren Nick en Simon er nog, en nu niet zulke bekende mensen en liedjes.
  Ik had ook iets mooiers verwacht. Beatrix hoeft niet meer vooraan in de picture te staan en dat scheelt toch wel veel denk ik. Ze kan meer haar eigen weg. Dat zag je op koningsdag ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de uitzending eerlijk gezegd maar in een paar fragmenten gezien (was in de tuin bezig) Dus ik heb niet kunnen merken dat Koningin Máxima het niet naar haar zin had in de jurk van haar schoonmoeder (die ik dan weer wel herkende, maar niet kon geloven dat het echt dezelfde is :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het derde en laatste nummer van violiste liza ferschtman. Wie weet hiervan de titel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik weet het intussen voor andere belangstellenden is dit de titel

  MEDITATION FROM THAIS VAN J MASSENET BEDANKT

  BeantwoordenVerwijderen