Koningin Máxima draagt jurk van Prinses Beatrix | De Oranjes

maandag 5 mei 2014

Koningin Máxima draagt jurk van Prinses Beatrix

Vanavond heeft Prinses Beatrix voor de tweede keer een oude jurk uitgeleend aan een van haar schoondochters. Koningin Máxima verscheen bij het bevrijdingsconcert in de groene galajurk die Beatrix in 1981 droeg tijdens het staatsbezoek aan België.
De groene jurk is, zoals te zien, wel hier en daar wat aangepast en raakt – vanwege het lengteverschil – bij Koningin Máxima niet de grond. Hoewel de jurk al 33 jaar oud is, ziet hij er als nieuw uit. Dat gold ook voor de verlovingsjurk van Prinses Beatrix uit 1965. Prinses Mabel droeg de bijzondere jurk bij het huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita in 2005. Wellicht heeft Prinses Laurentien inmiddels ook haar oog laten vallen op een jurk uit de kledingkast van haar schoonmoeder. In ieder geval zal het vast niet de laatste keer zijn dat een oude jurk van Prinses Beatrix een nieuwe eigenaar krijgt.

6 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer snel! Vind de gedachte om iets van Prinses Beatrix aan te trekken als een soort 'eerbetoon' te prijzen. Maar nee de jurk stond Prinses Beatrix flatteuzer dan Maxima.

  Fleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Draag gewoon waar je prettig in voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad de groene jurk stond Beatrix destijds mooier, maar de verlovingsjurk van Beatrix die Mabel heeft gedragen, die stond haar erg mooi, vond ik.
  En een mooie log uit deze Koninklijke Kledingkast. Hopende laat je ons veel meer zien van de gedragen kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze stapte uit de auto en toen had ik iets van hmmm... ik kon niet zeggen dat ik het mooi vond. De veertjes (?) onderkant is leuk, maar de bovenkant wat oubollig. Ze zat er ook bij van 'wat doe ik hier' misschien wat te veel gedaan afgelopen dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, had ook de indruk dat ze het niet zo naar d´r zin had. Dacht dat het aan mij lag.

   Verwijderen
 5. maar wat ik mij nu afvraag: hoe groot is de klerenkast van Beatrix-immers 76 jaar oud/jong? Alles in doosjes???????

  BeantwoordenVerwijderen