Oranje nieuws – 22 & 23 oktober 2013 | De Oranjes

woensdag 23 oktober 2013

Oranje nieuws – 22 & 23 oktober 2013

Prins Carlos doet geboorteaangifte dochter

Prins Carlos heeft gisteren - 22 oktober-  zijn dochter laten registreren bij de burgerlijke stand op het gemeentehuis in Den Haag. 

Prinses Cécilia Maria Johanna Beatrix de Bourbon de Parme werd vorige week donderdag geboren met een geboortegewicht van slechts 1500 gram en zal voorlopig nog in de couveuse liggen. Ondanks dat zij zich vroeg ‘aankondigde’, was haar vader - binnen het termijn van 'drie werkdagen' - wat aan de late kant met de aangifte. Prins Carlos kreeg  na de registratie, net als bij de aangifte van zijn oudste dochterweer een ooievaar cadeau. Dit keer geen houten versie maar een zacht exemplaar voor ín de wieg.

Vandaag verliet de prins zijn vrouw en pasgeboren dochter opnieuw, om als voorzitter van de Stichting 'Nederland krijgt nieuwe Energie' over het landelijk Energieakkoord te praten. 

Prinses Laurentien eet en spreekt tijdens ondernemersontbijt Rotterdam

Prinses Laurentien was vanochtend al vroeg in Rotterdam voor het ondernemersontbijt wat als onderwerp ‘analfabetisme’ had. 

Met een croissant en een broodje worden er jaarlijks - sinds 2002 - serieuze zaken gedaan en informatie uitgewisseld. In de centrale bibliotheek aan de Binnenrotte in Rotterdam vond ook vandaag weer het ontbijt plaats met als onderwerp analfabetisme. Prinses Laurentien hield een toespraak waarin ze ondernemers opriep om het gesprek aan te gaan met werknemers die laaggeletterd zijn om ze zo uit hun isolement te halen. Aanvullend sprak burgemeester Aboutaleb als gastheer over actuele Rotterdamse zaken, en vulde de prinses haar maag met een broodje kaas en een glaasje sinaasappelsap.

Overig kort nieuws:
- Op 31 oktober weten we eindelijk hoe de nieuwe Nederlandse euromunt met afbeelding van Koning Willem-Alexander eruit ziet

1 opmerking:

  1. Leuk om wat beelden te zien van de aangifte van de geboorte van het nieuwe prinsesje. Ik ben erg benieuwd naar een eerste foto.. Analfabetisme is natuurlijk prinses Laurentiens gebied, dus zelfs als ze er vroeg voor op moet staan is het nog geen punt voor haar..

    BeantwoordenVerwijderen