HUWELIJK PRINS JAIME EN PRINSES VIKTÓRIA | De Oranjes

zaterdag 5 oktober 2013

HUWELIJK PRINS JAIME EN PRINSES VIKTÓRIA

Prins Jaime is vandaag in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk in Apeldoorn getrouwd met zijn Viktória Cservenyák die sinds donderdag de titel ‘prinses’ mag voeren.

In Wijk bij Duurstede trouwden Prins Jaime en Viktória donderdag in alle rust voor de wet. Slechts enkele familieleden waren aanwezig. Dat was vandaag wel anders. Tegen de middag arriveerde een bus met vrienden van het bruidspaar, en daarna auto’s vol met (Koninklijke) familieleden. Voor de bruidskinderen – onder wie Gravin Zaria, Julia en Paola ten Cate – was de kerk geen onbekend terrein meer. Zij waren gisteren al aanwezig bij de generale repetitie.

Veel leden van de Koninklijke familie hadden ook hun kinderen meegenomen zoals Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, Prins Constantijn en Prinses Laurentien en Prinses Mabel. Prins Floris en Prinses Aimée verschenen met hun twee oudste kinderen, en ook Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita hadden alleen hun dochter bij zich. Afwezig waren Prins Bernhard en Prinses Annette, door bekende reden, en de 7 maanden zwangere Prinses Annemarie. De vrouw van Prins Carlos is deze week uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen. De Koninklijke familie was verder grotendeels compleet.BEKIJK HIER EEN FOTOSERIE VAN ALLE GASTEN

Het sprookje begon helemaal vorm te krijgen toen de bruidegom met zijn moeder, Prinses Irene, in een open cabriolet bij de kerk arriveerde. Keurig op tijd voor de plechtigheid die om 13.00 uur van start zou gaan. De bruid liet haar man echter ruim een kwartier wachten, maar daar is de oude Minerva van Prins Hendrik – waar ze in vervoerd werd – wellicht schuldig aan. Prinses Viktória droeg een jurk van Claes Iversen. Dit schijnt een bekende ontwerper te zijn die in de japon met ruime sleep ivoor crêpe zijde en crêpe Georgette had laten verwerken. Op haar hoofd droeg de bruid het Korenaar diadeem, favoriet bij bruidsprinsessen. Ook Prinses Marilène, Prinses Anita, Prinses Annette, Prinses Aimée, Prinses Carolina en Prinses Margarita (tijdens haar eerste huwelijk) tooiden zich met dit juweel.


Foto's: © Screenshots en  Nieboer/PPE,  www.ppe-agency.com

Tijdens de ceremonie (waar tot nu toe nog geen video’s van zijn) schoof Prins Jaime een bijzondere ring aan de vinger van zijn vrouw. De prins wilde koste wat kost een ‘Fair Trade ring’. Hij zocht stad en land af, en kwam uiteindelijk bij een adres in Peru terecht. Rond kwart voor drie verliet het bruidspaar de kerk in de bloemenregen. De bruidskinderen en een rij vrienden konden het niet laten de volledige inhoud van de bloemenmandjes over het paar heen te gooien, wat wel een vrolijk effect gaf. Ondanks dat het stel in de ‘anonimiteit’ wilde trouwen, lieten ze toch voor het oog van de camera’s en de opmerkelijke hoeveelheid publiek zien hóeveel ze van elkaar houden door te kussen.


Foto's: ©  Nieboer/PPE,  www.ppe-agency.com

Aansluitend werd er met alle gasten gefeest in Paleis het Loo.

8 opmerkingen:

 1. Je logje ziet er nu veel mooier uit met de foto´s erin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Haalde het niet meer om voor het eten nog foto's toe te voegen dus toen vanmiddag slechts alleen de tekst geplaatst.. Nu inmiddels gelukkig al weer een paar uur mét foto's.

   Verwijderen
 2. Wat zagen ze er allemaal stalend en mooi uit; ook prinses Mabel ondanks dat ze zo kort geleden haar man heeft moeten begraven. Alleen opvallend vond ik dat prinses Aimee haar "buikje" van Willem Jan nog heeft. Ze leek nog wel zwanger, maar goed dat verdwijnt ook wel weer. En wederom zoals we van je gewend zijn een prachtig verslag. Je hebt het er maar druk mee met die volle agenda's van de Koninklijke familie en toch lukt je het je allemaal om up to date te blijven. En dan ook nu weer een nieuw thema er bij die van prinses Amalia. Succes met alles, je doet je werk prima, mijn complimenten en als je me nodig hebt met iets, je weet me te vinden.

  nogmaals mijn complimenten en ga zo door met je fantastische site.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeffrey, zoon van Anja6 oktober 2013 om 12:46

  Nu geef ik niet zoveel om deze prins, maar ik wil wel even zeggen dat het een heel mooi en keurig verslagje is en dat prinses (sorry, Koningin ) maxima en haar gezin er prachtig uitzag. En mijn complimenten ook voor je site die zo keurig is bijgewerkt, want ze hebben momenteel toch een overvolle agenda

  Groetjes Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor de geïnteresseerden; de prinsesjes droegen weer een Pili Carrera jurkje; http://www.pilicarrera.com/images/catalogos/catalogo_2013_2014_oi_lb_nina/lb_nina_oi1314_5-4.png

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een schitterend verslag, vivian! De prinsesjes droegen leuke jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om gravin Zaria zo blij te zien als op de onderste foto! Het was een mooie bruiloft met een gelukkig paar en heel veel koninklijke kinderen erbij, beter kan niet..

  BeantwoordenVerwijderen