Koningin Máxima in Washington voor VN | De Oranjes

zaterdag 12 oktober 2013

Koningin Máxima in Washington voor VN

Koningin Máxima bracht vanaf donderdag t/m vandaag een bezoek aan Washington in verband met de jaarvergadering van de Wereldbank Groep en het Internationaal Monetair Fonds.

De Koningin is de laatste weken regelmatig in het buitenland. Zo was ze twee weken geleden nog in New York, vorige week in Noorwegen, en deze week dus in Washington. Aanstaande maandag stapt ze opnieuw in het vliegtuig. Het Koninklijk paar brengt dan een kennismakingsbezoek aan Zweden.

Vrijdag nam Koningin Máxima deel aan een paneldiscussie over het sluiten van partnerschappen en technologische innovaties om de toegang tot financiële diensten te verbeteren. In haar oranje jurkje was de Koningin het letterlijke - maar ook figuurlijke- middelpunt op het podium. Omdat de Koningin zich al sinds 2009 inzet om wereldwijd de aandacht te vestigen op het belang van inclusieve financiering voor het realiseren van ontwikkelings- en economische doelen wist ze hier dan ook bijna eindeloos over te praten. Haar gesprekspartners; Jim Yong Kim en Frank Sesno moesten daarentegen wat meer naar woorden zoeken.

Vandaag had Koningin Máxima nog enkele bilaterale overleggen met onder meer presidenten en vicepresidenten van diverse centrale banken in de wereld. Ook sprak ze met een aantal ministers van Financiën en functionarissen van de Wereldbank Groep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten