Viering van de Bevrijding – 2013 | De Oranjes

zondag 5 mei 2013

Viering van de Bevrijding – 2013

Vandaag werd in heel het land Bevrijdingsdag gevierd. Natuurlijk ontbraken op deze dag ook leden van de Koninklijke familie niet. 

Koningspaar zingt mee
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven woonde vanochtend in Wageningen de bijeenkomst bij ter gelegenheid van de capitulatie van de Duitse en Japanse bezettingsmacht in Nederland en het voormalige Nederlands-Indië in 1945.

Prinses Beatrix verscheen vanavond voor het eerst in tijden in haar rol als prinses. (De laatste keer was in 1980) Samen met het Koningspaar kwam ze het 5 mei concert op de Amstel aanschouwen. Dit jaar werd de avond verzorgd door het Marinierskapel in samenwerking met de zangers Nick en Simon. Ze zongen verschillende liedjes, zoals Bridge over troubled water van Simon & Garfunkel en Always look on the bright side of life uit de film Monty Python’s Life of Brian. De Koning en Koningin zongen voluit mee, en de prinses, die dit jaar – omdat ze geen Koningin meer is – géén tafeltje meer had, dronk er geen wijntje minder om, ook al kon ze haar glas moeilijker kwijt. Tijdens het concert waren er ook optredens van mezzosopraan Maria Fiselier, het Brabant Koo en het Tamboers en Pijpers Korps. Ter afwisseling gaven ook nog een aantal dansers van Lucia Marthas acte de présence. Na ongeveer een uur werd We’ll meet again gezongen, dus hét sein voor het Koninklijk gezelschap om te vertrekken. Vanaf de ponton stapten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima voor de tweede keer deze week op de boot van MS Havenbeheer. Samen met Prinses Beatrix zwaaiden ze naar alle mensen die zich op en rond het water bevonden. De mensen zwaaiden uiteraard terug. Net zo lang tot het hernieuwde Koningshuis uit het zicht verdwenen was..

Foto's: © Screenshots/PPE/Nieboer, www.ppe-agency.com

11 opmerkingen:

 1. Mooi verslagje weer, zoals elk verslag van de plechtigheden, zoals we van je gewend zijn. Maar ook hoe liefdevol prinses Beatrix erbij wordt betrokkenn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vind ik ook, Anja, prinses Beatrix is nog altijd van de partij en niet ergens achteraan, maar gewoon vooraan, al is het een stapje naar achteren. Jammer van de lengte van de jurk van Maxima. Beetje te kort. Zal een Natan zijn, dat is altijd net te kort vind ik. Maar verder weer prachtig.
  Leuk dat je ziet dat Maxima voluit mee zingt met Nick en Simon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de complimenten!

  De outfit van Máxima is inderdaad van Natan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ben het met jullie eens, maar hoop toch echt, dat er niets achter te zoeken is, dat op alle fotos in de afgelopen tijd er een wijnglas bij zit. Hoop dat ik daar spoken zie.... gaan jullie ook maar eens goed kijken.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het waren toch feestdagen? ik heb dan ook een wijnglas in de hand.

   Verwijderen
  2. neee. bedoel het niet alleen maar voor die dag. Let even op ALLE publieke optredens van prinses Beatrix. Het gaat bijna ALTIJD met een glaasje wijn...

   Verwijderen
  3. Wat een rare insinuatie van anoniem! En waarom eigenlijk anoniem? Ik dacht dat je eens had geschreven dat anonieme reacties niet werden geaccepteerd, Vivian. Maar misschien heb ik dat niet goed hoor... Het is in ieder geval niet leuk!

   Verwijderen
 5. Volgens mij hebben ze dezelfde boot gebruikt als met de koningsvaart, klopt dit? Het was wel een super mooi jurkje van Maxima, ze had echt een schitterend kapsel, prachtig zo opgestoken! En dat valt best mee dat Beatrix altijd wijn heeft! Het is weer een schitterende log geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ook te lezen in het verslag :)

   En dat van die wijn, ach, ik heb haar nog nooit dronken gezien..

   Verwijderen
  2. @Jet:kan zeggen waarom anoniem: want ik ben lid van een AA groep waar kinderen van "oude" ouders in zitten, die precies met het probleem lopen, dat hun ouders opeens uit de gezelligheid van het feesten daar in glijden en dat voor de rest van de familie erg is, om dat te zien gebeuren en zo ontzettend machteloos zijn, want er is zo weinig begrip voor te vinden!

   Ik kan daar slecht mijn naam onder zetten, zonder mijn eigen vader en moeder goed voor schut te zetten! Daarom anoniem.

   Verwijderen