Verjaardagsfeest Koningin Beatrix | De Oranjes

vrijdag 1 februari 2013

Verjaardagsfeest Koningin Beatrix

Prins van Oranje: "Het is een grote eer om mijn moeder op te mogen volgen en om het land te dienen." 

Taarten eten
Gisteren werd Koningin Beatrix 75 jaar, wat ze met enkele familieleden in ‘huiselijke kring’ vierde op haar woonpaleis Huis ten Bosch. De gehele dag werden er aan het hek allerlei cadeau’s, bloemen en taarten afgegeven voor de jarige Koningin. Er werd dus wel meer dan één taart gegeten. Aan het eind van de middag liep de Koningin met haar gezelschap door de paleistuin, om de binnengekomen calorieën meteen te verbranden. Een van de pauwen – die altijd in de tuin lopen – nam de verjaardagswandeling wel heel serieus en ging aan de wandel in het naastgelegen Haagse Bos.

Pauw ontsnapt uit paleistuin
De Koningin had – gezien de oppervlakte van de tuin – niet door dat een van de pauwen ontsnapt was, maar omwonenden wel. Ze waarschuwden direct de Dierenambulance. Het viel voor de medewerkers van de Dierenambulance niet mee om de pauw te vangen, vooral omdat het de eerste keer was en het een mannetjespauw betrof die behoorlijk sterk is en geen zin had om zich te laten vangen. Na anderhalf uur lukte het toch en werd de pauw teruggebracht naar Huis ten Bosch. Mogelijk weet de pauw niet wanneer de Koningin precies zal verhuizen, en wilde hij alvast naar Kasteel Drakensteyn wandelen.

Balletvoorstelling in Beatrix theater
Voor vandaag had de Koningin in het naar haar vernoemde Beatrix theater in Utrecht een feestje voor familieleden, oud-personeel en medewerkers georganiseerd. Prins Constantijn en Prinses Laurentien arriveerden als eerste, gevolgd door de Koningin – die toevallig hetzelfde pakje droeg als afgelopen maandag bij het bekendmaken van haar aftreden. Ook Prinses Mabel leek gelukkig vrolijker dan de vorige keer toen ze in het openbaar verscheen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima volgden na hen, en de prins zocht de microfoons op om te reageren op de reacties die hij heeft gekregen: "Ik ben ongelooflijk geroerd door alle reacties die ik heb gekregen op de speech van mijn moeder. Het is een grote eer om mijn moeder op te mogen volgen en om het land te mogen dienen." Vlak voor hij het theater inliep, sloot hij af met: "En nu gaan we een hele mooie avond ervan maken". 

Een groot deel van de Koninklijke familie werd vervolgens door talloze auto’s en busjes afgeleverd: Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, Prins Bernhard en Prinses Annette, Prins Maurits en Prinses Marilène, Prinses Margarita, Tjalling en Prinses Aimée (Floris was er niet) Prins Jaime, Prinses Christina, Prins Carlos en Prinses Annemarie. In het theater werd een balletvoorstelling van Introdans opgevoerd.

Na afloop ging de familie op de foto met het balletgezelschap die hen een mooie avond bezorgd had.
Foto's : © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/

3 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke log! En nog bedankt voor je mailtje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke gezellige foto's. Vooral een lachende Mabel is prettig om weer eens te zien. Alleen vind ik dat Maxima een wel erg truttige jurk aan heeft. Het is meer voor een oud dametje, en dan ook nog een knot in haar nek. Nee, ze kan beter. Al ben ik het niet zo eens met de vele bontjassen. Misschien nepbont, maar zeker komen ze in aanmerking voor dom bontje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja inderdaad! Dat bont vind ik ook afschuwelijk.. Ik snap niet dat je dat als mens wilt dragen. Marilène en Anita verdienen zeker een nominatie voor Dom Bontje.

    BeantwoordenVerwijderen