Oranje nieuws - 7 & 8 februari 2013 | De Oranjes

vrijdag 8 februari 2013

Oranje nieuws - 7 & 8 februari 2013

Prinses Margriet vervangt haar man
Opening nieuw gemeentehuis Midden-Delfland

Prinses Margriet heeft vandaag (in plaats van haar man) het nieuwe gemeentehuis van Midden-Delfland geopend. 

Eerder deze week ontbrak Prof.mr. Pieter van Vollenhoven ook al bij het openen van de expositie ‘Hollandse meesters uit New York’. Door de longontsteking is het mogelijk dat hij ook op 13 februari de diploma’s voor de vrijwillige brandweer niet kan uitreiken.

Hoewel de prinses het gemeentehuis nu pas opende, kunnen mensen uit drie dorpen – Den Hoorn, Schipluiden en Maasland – er al sinds december terecht.

Volgens de gemeente is het een van de meest duurzame en energiezuinige gemeentehuizen van Nederland. Het gebouw is namelijk CO2-neutraal en haalt het energielabel A. Daarmee sluit het gebouw goed aan bij de omgeving wat voornamelijk een groen en waterrijk gebied is.


Foto's : © Joyce van de Kasteele

Prinses Laurentien praat met leerlingen over duurzaamheidscampagne

Prinses Laurentien was vanochtend op bezoek op de Montessorischool Leidschenveen om met een groep leerlingen te praten over een duurzaamheidscampagne. 

De prinses was een volledige ochtend aanwezig op de school. Er werd dan ook uitgebreid gesproken en nagedacht over een duurzaamheidscampagne in samenwerking met de Missing Chapter Foundation, Unilever en het WNF.

Leerlingen– afkomstig uit de groepen 6,7 en 8 – besloten na het gesprek met de prinses het korter douchen en kouder wassen te gaan promoten. Of ze dit persoonlijk ook zélf lang volhouden is nog maar de vraag, toch waren allen zeer enthousiast. De ideeën en adviezen van de kinderen zullen worden meegenomen in het vormgeven van de campagne, waar de school een prominente rol in zal spelen. Bovendien kan de school op de betrokkenheid van een prinses rekenen. Dan sta je altijd sterker.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke foto's heeft Joyce kunnen maken van prinses Margriet. Zo te zien had de prinses het koud; ik vind vooral die foto waarop de zon haar beschijnt mooi.

    BeantwoordenVerwijderen