Speciaal afscheid Beatrix als Koningin | De Oranjes

woensdag 20 februari 2013

Speciaal afscheid Beatrix als Koningin


Foto: © RVD/ANP, Robin Utrecht

Net als in 1980 zal – op een nog onbekende datum – ná 30 april een moment komen om afscheid te nemen van Beatrix als Koningin. Joop van den Ende maakte dat bekend namens het Nationaal Comité Inhuldiging.

Op een later tijdstip zal bekend worden gemaakt wanneer het afscheid is en hoe dit eruit zal zien. In 1980 vond op 31 mei een groot afscheidsdefilé plaats bij Paleis Soestdijk. Omdat een defilé meer refereert aan Juliana dan aan Beatrix, zal het afscheid er waarschijnlijk anders uit komen te zien.

Tot nu toe lijkt veel overeen te komen met de troonswisseling van 1980. Wellicht kunnen we dan ook nog een afscheidstoespraak van Beatrix (net als Juliana deed) verwachten op 29 april. Verder werd een week vóór de inhuldiging een uitgebreid interview gehouden met Beatrix en Claus, waarin zelfs de prinsjes even aan het woord kwamen. Een interview dat gegarandeerd voor herhaling vatbaar is met Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane.

3 opmerkingen:

 1. En dat heeft ze echt verdiend, onze aftredende Koningin. Een afscheids defile zal moeilijk gaan. Ik had eigenlijk verwacht, dat de Koninginnedag viering in o.a. de Strijp op een later moment zou plaatsvinden, maar er werd al direct aangegeven dat ze, het nieuwe Koninklijk Paar daar volgend jaar in 2014 naar toe gaat.
  En wat betreft nog een interview; we kunnen het alleen maar hopen dat dat nog gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow dat zal echt super leuk zijn, een interview met de prinsesjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vindt het ook veel beter dat niet alles in een keer gebeurd. Want die 2 BEGINNEN en Beatrix mag voor een grandiose prestatie ook gewoon even in het zonnetje staan :-) Maar misschien voelt Beatrix daar eigenlijk niet veel voor!

  BeantwoordenVerwijderen