Gezin Prins van Oranje per trein naar Lech | De Oranjes

vrijdag 15 februari 2013

Gezin Prins van Oranje per trein naar Lech

“Terug naar het verleden. Met de trein naar de wintersport” zei een vrolijke prins vanavond op het perron van Amsterdam Centraal tegen de aanwezige fotografen. 

Foto : © RVD
Het gezin was even voor half acht via de Koninklijke wachtkamer – die na jaren ook weer eens gebruikt werd – in de trein gestapt. De Koninklijke wagon is in Utrecht aangehaakt aan de Alpen Express, die doorrijdt tot Landeck. Vanuit Landeck is het ongeveer nog een uurtje rijden met de auto tot eindbestemming Lech bereikt is.Na jaren met het vliegtuig, gebruikt de prins de traditie weer eens om met de trein naar Lech te reizen. Mogelijk bevalt de reis zo goed, dat de Koninklijke trein ook in de toekomst door Koning Willem-Alexander regelmatiger gebruikt gaat worden.

Door het raampje lieten de prins en prinses zich nog even zwaaiend zien met hun dochters. Verschillende fotografen riepen “deze kant, deze kant!”, waarop Prinses Amalia zei: “Waar moet ik kijken? Ik heb geen acht ogen.” Toen vervolgens een fotograaf “Tot maandag” riep, reageerde Willem-Alexander net of hij niet wist waar het over ging en herhaalde vragend “Tot maandag?” “Maar nu hebben jullie toch al foto’s genomen?” vulde Amalia hem aan. Prinses Ariane zei daarna met een zacht stemmetje: “Oh..komen jullie dan ook daarheen?”
Foto's : © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/

7 opmerkingen:

 1. Leuk verslag weer Vivian. De prinsesjes staan allemaal erg vrolijk op de foto's dit keer. Wellicht is een fotosessie 's avonds beter voor hen dan 's ochtends? Of zal het de treinreis zijn waar ze veel zin in hebben? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto`s! Geinig dat de RVD ook een foto heeft vrijgegeven. Leuk om dit te zien, grappig die reacties van de prinsesjes op de pers. Ben heel erg benieuwd naar Maandag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk ouderwets met de trein net als toen eind jaren 60, dat Koningin Juliana met haar familie met de Koninklijke trein reisde naar Lech. en wie weet wordt het wel weer een traditie. In ieder geval voor nu erg mooie foto's en maandag zien we wel weer verder. Erg veel sterkte in ieder geval voor de Koninklijke familie morgen als er een "herdenkingsmis" is voor Friso die een jaar geleden onder een lawine kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zulke leuke foto's, ben benieuwd naar maandag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Vivian,
  Even een tip voor je: op AT5 (Amsterdamse tv) staat een uitgebreid filmpje van het vertrek!
  Misschien iets voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je :) Ja deze bedoel je zeker?: http://www.at5.nl/artikelen/96697/oranjes-stappen-op-de-trein-naar-lech

  Die staat als link in bovenstaand bericht. Erg leuk (uitgebreid!) filmpje inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige verrassing; nu hebben we zomaar twee fotosessies :)Het zijn prachtige foto's geworden, terwijl het me echt NIET leuk lijkt om duizend keer in mijn gezicht geflitst te worden!Erg leuk dat het gezin met de trein ging en leuk dat de prinsesjes zo groot worden dat ze zelf op de pers gaan reageren.

  BeantwoordenVerwijderen