Prins Friso een jaar in coma | De Oranjes

zondag 17 februari 2013

Prins Friso een jaar in coma

Foto : © PPE/van Katwijk http://www.ppe-agency.com/
Het is vandaag precies een jaar geleden dat Prins Friso bedolven raakte onder een lawine.

De Koninklijke familie is net als andere jaren weer op wintersportvakantie in Lech. Morgen zal ook weer de traditionele fotosessie gehouden worden. Echter zal – vooral deze vakantie – nooit meer zo worden als voorheen.

Na een week spanning werd op 24 februari door middel van een persconferentie bekend dat de prins ernstige hersenschade heeft, en het niet zeker is of hij ooit nog bij bewustzijn zal komen. Eind november trad er een kleine verandering in de gezondheidstoestand op. De prins vertoont sindsdien tekenen van zeer gering bewustzijn. Deze toestand staat bekend als "minimal consciousness" wat betekent dat een comapatiënt na lange tijd weer af en toe kan reageren op vragen of prikkels uit zijn omgeving.

Koningin Beatrix, Prins Constantijn en gezin, en Prinses Mabel met haar dochters zijn eerder deze week al aangekomen in Lech. Tussendoor is de Koningin nog wel even in Londen geweest. Gisteren voegden ook de Prins van Oranje, Prinses Máxima en hun dochters zich bij het gezelschap. Naar verluidt zal de familie vandaag in de St. Nikolaus Kerk van Lech een speciale mis bijwonen. In de mis wordt stilgestaan bij het ski-ongeluk van Prins Friso.

1 opmerking:

  1. Ik heb gehoord op nos.nl van Kysia Hekster dat de koninklijke familie de mis niet heeft bijgewoond. Hopelijk wordt het morgen toch nog een leuke fotomoment ondanks de schaduw over Lech.

    BeantwoordenVerwijderen