Oranje nieuws – 2 t/m 6 februari 2013 | De Oranjes

woensdag 6 februari 2013

Oranje nieuws – 2 t/m 6 februari 2013

Prins Maurits en Prinses Marilène vieren jubileum Kinderstad mee

Prins Maurits en Prinses Marilène waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de viering van het 5-jarig bestaan van het VUmc Kinderstad in Amsterdam.

De prins en prinses kwamen graag weer eens een kijkje nemen bij de speelstad van het VU medisch centrum die ze vijf jaar geleden samen openden. In Kinderstad kunnen zieke kinderen spelen en ontspannen, waardoor ze even hun ziekte vergeten. Ook hun ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen er voor enkele uren verblijven.Als verrassing kwamen de prins en prinses uit een grote kartonnen taart tevoorschijn. Vervolgens speelden ze voetbal en pilootje met de aanwezige kinderen en werden er ballonnen opgelaten.

Foto's: © VUmc

Prins van Oranje spreekt met ‘Echte Mannen’

De Prins van Oranje heeft dinsdag met ‘Echte Mannen’ gepraat in Rotterdam. 

De prins bezocht het project ‘Echte Mannen’ van het Centrum voor Dienstverlening voor werkloze mannen. Doel is om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Heel makkelijk gaat dat allemaal niet, omdat de deelnemende werklozen kampen met verschillende problemen, zoals schulden of zelfs een verslaving.

De prins ging in gesprek met betrokkenen vanuit de organisatie over de methode en toekomstplannen van het project. Aansluitend vertelden deelnemers over hun ervaringen met de training.

Prinses Margriet opent ‘Hollandse meesters uit New York’
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven heeft weer longontsteking

Prinses Margriet heeft dinsdagmiddag in het Teylers Museum in Haarlem de expositie ‘Hollandse meesters uit New York‘ geopend.

Foto : © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/
Eigenlijk zou de prinses samen met haar man – ze zijn beide beschermpaar van de Netherland-America Foundation – de expositie openen maar Prof.mr. Pieter van Vollenhoven heeft een beginnende longontsteking. Het zit van Vollenhoven niet mee. Vorig jaar liep hij al een dubbele longontsteking op. Aanstaande donderdag zou hij het gemeentehuis Midden-Delfland openen, maar dat gaat misschien ook wel niet door.

De prinses onthulde een tekening van Gerrit Battem – een winterlandschap met windmolen en oude gebouwen. Daarna kreeg ze een rondleiding langs de 17e eeuwse tekeningen van Nederlandse meesters uit de privécollectie van de Amerikaanse verzamelaar Clement C. Moore uit New York.

Prins van Oranje bezoekt VDL Groep Eindhoven

De VDL Groep in Eindhoven ontving vorig jaar op 8 mei al de Koning Willem I Prijs uit handen van de prins, en vandaag werden ze vereerd met een Koninklijk bezoek.

Foto : © Screenshot Eindhovens Dagblad
De toer langs de bedrijven van VDL startte op het hoofdkantoor. Daar werd de prins geïnformeerd over de historie van de VDL Groep en de huidige positie van de onderneming. Vervolgens bezocht hij VD Leegte Metaal in Hapert. Dit bedrijf is een toeleverancier in de metaalindustrie. Alles behalve een ‘lege fabriek’ dus.

Ook ging hij langs bij VD ETG in Eindhoven. In deze fabriek worden systemen en modules geproduceerd voor o.a. de chip-, medische-, led- en solar industrie. Na een rondleiding en gesprekken met medewerkers sloot hij de toer weer af op het hoofdkantoor.

Bij vertrek werd de prins staande gehouden door enkele Brabantse journalisten die lucht hadden gekregen van dit – in eerste instantie – onaangekondigd werkbezoek. Onverstaanbaar riep er een iets over ‘troonswisseling ‘Koning’. De aanstaande Koning liet zich weer van zijn perfecte kant zien, door de vragen niet uit de weg te gaan maar professioneel en complimenteus te praten over de VDL Groep (want daarvoor was hij immers aanwezig) “Ik ben hier vandaag als beschermheer van de Koning Willem I Stichting. De VDL Groep is een terechte winnaar.” aldus de prins.

Overig kort nieuws:

 - De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben hun 11-jarig huwelijk zaterdag met een etentje gevierd.

 - Maandag 4 februari vierde Prinses Marilène haar 43e verjaardag.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat Maurits en Marilène een activiteit hadden, vorige week! Zo te zien hadden hun en de kinderen daar, het er erg naar hun zin!
    En ook de rest van de royals hadden een drukke week! Wel sneu voor Pieter van Vollenhoven dat hij niet mee kon komen..

    BeantwoordenVerwijderen