FOTOSESSIE IN LECH - 2013 | De Oranjes

maandag 18 februari 2013

FOTOSESSIE IN LECH - 2013

Zoals vanouds poseerden Koningin Beatrix, de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane vanochtend in de Oostenrijkse sneeuw. 

Extreem veel journalisten, fotografen en cameramensen hadden zich dit keer gemeld. Een record aantal, in vergelijking met andere jaren. Reden is waarschijnlijk de abdicatie van de Koningin en ‘een jaar na het ski-ongeluk van Prins Friso’.

De journalisten stonden er wat verloren bij; er vind immers al jaren geen persgesprek meer plaats tijdens de winterfotosessie. “Geen sneeuwballen gooien naar de fotografen. Dat blijft je je leven lang achtervolgen”
riep Willem-Alexander tegen Amalia. Daarmee doelde hij op zichzelf. Amalia besloot daarom de sneeuwbal maar in haar moeder’s nek te plakken, die daardoor even wat minder vrolijk keek. Ariane dacht “dat kan ik ook” en bezorgde haar ouders en zussen een sneeuwstorm in hun gezicht.

Behalve gezinsfoto’s werden er – geheel volgens de wens – ook foto’s gemaakt van de prinsesjes samen, én een groepsfoto van de Koningin met zoon en schoondochter. Na een kwartiertje werden de ski’s ondergebonden en lieten de prinsesjes hun talenten zien. Terwijl de prins met de sleeplift al op weg was naar een hogere helling, riep zijn jongste dochter hem paniekerig toe: "Papa ik durf niet!". Gelukkig kon Prinses Máxima haar nog vastpakken om samen van de helling af te skiën.Foto's : © RVD/ANP, Robin Utrecht

Foto's : © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/

9 opmerkingen:

 1. wat ben je snel met je foto's. leuke ontspannen foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vindt het wel jammer - de laatste keer met koningin Beatrix... maar misschien doen ze het gewoon 2014 weer - in Lech?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zo'n leuke fotosessie geworden! Heel leuk, Amalia was ook zo lekker enthousiast!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een koningshuis om trots op te zijn.
  Hele gezellige en ontspannen plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto`s heb je uitgezocht op te plaatsen! Ariane is schattig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prinses Mabel is er ook maar ging (begrijpelijk) niet op de foto. Maar waar zijn prins Constantijn en prinses Laurentien en hun kinderen? die stonden er vorig jaar ook op. Hebben die nog geen vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die hebben waarschijnlijk al vakantie gehad..
  Maar misschien wilden ze bewust met z'n 6-en op de foto om alle aandacht op de aftredende Koningin en aanstaande Koning te leggen én/of zodat de lege plek van Friso en gezin minder opvalt.

  Ik weet 't ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In (volgens mij) Weekend stond dat prinses Laurentien al in de bus naar de plek van de fotosessie zat.. Dus dat zou betekenen dat ze er wel zijn. Maar het heeft juist wel wat, zo'n klein clubje. Het is een ontspannen fotosessie geweest ondanks dat de familie toch terug is op de plaats waar zoiets vreselijks gebeurde.

  BeantwoordenVerwijderen