Prinses Máxima bezoekt Maleisië en Indonesië voor Inclusive Finance | De Oranjes

donderdag 5 april 2012

Prinses Máxima bezoekt Maleisië en Indonesië voor Inclusive Finance

Prinses Máxima was deze week (maandag 2 april t/m vandaag) in Maleisië en Indonesië voor haar activiteiten als VN-adviseur voor Inclusive Finance for Development en als erevoorzitter van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion. 

Omdat ‘Inclusive Finance’ een belangrijk onderwerp wordt op de G20-top in juni in Mexico, sprak Máxima maandag en dinsdag in Kuala Lumpur (Maleisië) met de Kroonprins van Perak, de heer Lim Siang Chai (plaatsvervangend minister van Financiën), en de plaatsvervangend gouverneur van de Centrale Bank – Muhammed bin Ibrahim. De prinses sprak met hen over toegang tot financiële diensten voor lage inkomensgroepen. De activiteiten van de overheid richten zich op de 20% van de bevolking die nog geen toegang heeft tot financiële dienstverlening, op financiële educatie, consumentenbescherming en op verbetering van de kwaliteit van leningen aan personen en kleine bedrijven.

Dinsdagmiddag arriveerde de prinses in Indonesië waar ze gesprekken voerde met verschillende regeringsvertegenwoordigers, wederom over toegang tot financiële diensten. Máxima sprak onder meer met de Indonesische president (dr. H. Susilo Bambang Yudhoyono) ook ontmoette ze de minister van Economische Zaken die het programma coördineerde. Wie denkt dat de prinses dan wel genoeg mensen gesproken heeft, heeft het mis. Ook de minister van Financiën, de minister van Beleid en Planning en de gouverneur van de Centrale Bank van Indonesië maakten een praatje met de prinses over financiële diensten voor mensen en bedrijven die daar nog niet bekend mee zijn. Maar Prinses Máxima bracht ook nog een bezoek in Jakarta aan Indonesische arbeidsmigranten die voorafgaand aan hun uitzending een cursus financiële educatie volgen. Deze cursus is mogelijk dankzij een programma van de Wereldbank, dat mede door Nederland wordt gefinancierd.

© Vivian Kramer - royalfanvivian

2 opmerkingen: