Oranje nieuws – 17 t/m 19 april 2012 | De Oranjes

donderdag 19 april 2012

Oranje nieuws – 17 t/m 19 april 2012

Prinses Laurentien presenteert Papiomento versie Mr. Finney

‘Mr. Finney en de andere kant van het water’ is nu ook in het Papiamento te koop. Prinses Laurentien presenteerde haar boek in Oranjestad op Aruba. 

Jongeren die het boek al gelezen hadden, kregen na de officiële presentatie kans om met Prinses Laurentien in het Parke Nacional Arikok te praten over de inhoud van het boek (met als onderwerp duurzaamheid) Na afloop van dat gesprek signeerde Laurentien de Papiomento versies van het boek voor de kinderen Ook bezocht Prinses Laurentien het Instituut Pedagogico (academie voor onderwijzers) ze sprak er met docenten en studenten. De prinses benadrukte nog maar eens dat het heel belangrijk is om zo vroeg mogelijk te beginnen jonge kinderen voor te lezen. Verder ontmoette Laurentien vertegenwoordigers van stichting Bon Nochi Drumi Dushi. Deze stichting is al een paar jaren bezig met het bevorderen van een leesprogramma voor kinderen.

 
Foto's: Arubahuis

Prinses Máxima houdt toespraak bij lancering SME Finance Forum te Parijs
“I am really so pleased to be at this event. When I first heard about the launch of the OECD Scoreboard I did not need much persuasion”

Prinses Máxima was vandaag in Parijs waar ze bij de lancering van het SME Finance Forum een toespraak hield.

Het forum is een initiatief van de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank en gericht op toegang tot de financiële sector voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Behalve een toespraak, voerde Máxima ook gesprekken met Yves Leterme (plaatsvervangend Secretaris-Generaal van de OESO) en Susanne Dorasil (Duitse vice-voorzitter van de G-20 SME Finance Sub Groep)
Foto’s: OECD

Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven openen infocentrum ‘IJssel Den Nul’


Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven openden vandaag in Den Nul het infocentrum ‘IJssel Den Nul’ 

Het infocentrum is gericht op het geven van informatie en educatie over natuur en cultuurhistorie van de IJsselstreek. Het is een samenwerkingsproject van woningcorporatie SallandWonen, Staatsbosbeheer, JP van den Bent stichting en Historische Vereniging 't Olster Erfgoed.

Prins Floris opent nieuw Waterschild Muiderslot

Prins Floris – beschermheer van het Muiderslot en bovendien naamgenoot van Floris V – opende vandaag het nieuwe Waterschild in de pruimenboomgaard van het Muiderslot. 

Het Waterschild heeft - zoals de naam al doet vermoeden - de vorm van een schild. Het is gemaakt van een bijzonder materiaal dat op het dak een patroon van pruimenbloesem weergeeft, zodra het nat wordt. Dat gebeurde gisteren ook tijdens de openingsceremonie. Water is naast Floris V, bouwheer van het Muiderslot, en P.C. Hooft, dichter, een belangrijk thema uit de geschiedenis van het slot. Bert Boer, directeur van het Muiderslot, hoopt dat het Waterschild bezoekers ertoe verleidt langer bij het kasteel rond te kijken.

Overig kort nieuws: 


 - Op 17 april vierde Prins Maurits zijn 44e verjaardag, een dag later – woensdag 18 april – vierde Prinses Annette haar 40e verjaardag. 

- De trouwdatum van Prinses Carolina is bekend. Op 16 juni trouwt ze met haar Albert Brenninkmeijer in het Italiaanse Florence.

1 opmerking:

  1. Laurentien ziet er lekker zonnig uit! Leuk dat haar boek in zoveel talen vertaald wordt!

    BeantwoordenVerwijderen