Oranje nieuws – 15 & 16 april 2012 | De Oranjes

maandag 16 april 2012

Oranje nieuws – 15 & 16 april 2012

Prinses Christina reikt Christina Concours prijzen uit

Zondag heeft Prinses Christina prijzen overhandigd aan finalisten van de Prinses Christina Concours. 

Uit maar liefst 5.000 jonge musici werden negen finalisten geselecteerd die met hun instrument (piano, saxofoon en blokfluit) uitblonken, al was het voor de jury vast niet gemakkelijk. Zondag streden de negen finalisten tegen elkaar. Rik Kuppen, Joost Willemze, Manuel Sanguino en Lucie Horsch werden de gelukkige winnaars en kregen hun verdiende prijs uitgereikt door niemand minder dan de prinses zelf.

Kroonprins Willem-Alexander koopt Griekse vakantievilla

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben een nieuwe vakantiebestemming gevonden. Hun nieuwe droomvilla staat in het Zuid-Griekse Kranidi en kost zo’n 4,5 miljoen euro..

De villa beschikt over een zwembad, privéhaven en privéstrand, ideaal dus voor de waterprins en zijn gezin wat dol is op zwemmen en varen. De verkoop is begin dit jaar rondgekomen, nadat de vakantiewoning in Mozambique verkocht was.

De prins geeft mede om veiligheidsredenen de voorkeur aan een vaste vakantievilla, zodat de staat niet iedere zomer voor een andere bestemming beveiliging hoeft te regelen.


Overig kort nieuws:

- Anna van Lippe-Biesterfeld vierde zondag 15 april haar 11e verjaardag! Onderussen deed haar oom – Prins Pieter-Christiaan – mee aan de marathon van Rotterdam. 

 - Prins Bernhard en Prinses Annette waren vandaag in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de cd van Trijntje Oosterhuis

2 opmerkingen:

  1. Ik wens het kroonprinselijk gezin heel veel vakantieplezier toe na alle ellende met de vorige villa. Leuk gedaan:) Leuk dat er ook wat onbekendere Oranjes in beeld waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig vakantiehuis!!

    BeantwoordenVerwijderen