GEEN VERANDERING IN SITUATIE PRINS FRISO | De Oranjes

zondag 19 februari 2012

GEEN VERANDERING IN SITUATIE PRINS FRISO

Voor zover bekend is de gezondheidssituatie van Prins Friso nog niet veranderd.

De prins wordt in het ziekenhuis in Innsbruck nog altijd in slaap gehouden. De temperatuur van een patiënt met zuurstofgebrek wordt 24 uur lang teruggebracht naar 33 graden. Daarna wordt langzaam begonnen de temperatuur weer naar de normale 37 graden te brengen. Dat duurt 12 uur. Als die temperatuur bereikt is, wordt gestopt met de slaapmedicatie en moet de patiënt uit zichzelf wakker worden. In die fase zou de prins, als hij inderdaad behandeld wordt voor zuurstofgebrek, nu zitten.

Gisterenmiddag brachten Koningin Beatrix en Prinses Mabel een bezoek aan het ziekenhuis, ’s avonds ging Mabel wederom naar haar man, dit keer met Prins Constantijn en haar zus Nicoline. Verwacht wordt dat ook vandaag kleine groepjes familie voor een kort bezoek naar het ziekenhuis gaan.

Als er nieuwe informatie bekend wordt gemaakt, volgen hier de updates:

09:36 uur Volgens plaatselijke kranten is de vriend met wie Prins Friso aan het skiën was Florian Moosbrugger, de chef van Hotel Post. Hij zou ook degene zijn die de hulpdiensten heeft gealarmeerd.

10.05 uur: Enkele leden van de Koninklijke familie verlaten het hotel in Lech om te gaan skiën. Koningin Beatrix en Prinses Mabel blijven achter. Verwachting is dat ze straks naar het ziekenhuis gaan.


11:35 uur Koningin Beatrix en Prinses Mabel zijn opnieuw onderweg van Lech naar het ziekenhuis in Innsbruck.

12.25 uur: Koningin Beatrix en Prinses Mabel zijn aangekomen bij het ziekenhuis

14.35: Koningin Beatrix en Prinses Mabel hebben het ziekenhuis weer verlaten. De RVD meld het volgende:

"De gezondheidstoestand van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is nog steeds ongewijzigd: stabiel maar niet buiten levensgevaar. Er moet rekening mee worden gehouden dat de prognose niet eerder dan aan het eind van deze week kan worden gegeven."

15.45 uur: Dat de prognose van de toestand van Prins Friso pas later deze week kan komen, kan volgens een Nederlandse Trauma-arts een aantal dingen betekenen: "Of er zijn complicaties bij gekomen of ze waren er al. "

18:32 uur: Dit weekeinde was de enige gelegenheid voor Luana en Zaria, om samen met hun neefje en nichtjes te gaan skiën. Ze zijn inmiddels terug naar Londen omdat ze weer naar school moeten..Verder heeft de RVD aan de pers gevraagd geen beelden en foto’s meer te maken van de kleinkinderen van Koningin Beatrix.

19.15 uur: De koninklijke familie bedankt met een officieel communique via de Rijksvoorlichtingsdienst iedereen die steun heeft betuigd:

"De Koninklijke Familie is zeer dankbaar en diep geroerd door alle steunbetuigingen en blijken van medeleven na het ski-ongeval van Prins Friso. Het is een grote steun voor hen in deze moeilijke tijd."

19.50 uur: Prinses Mabel en Kroonprins Willem-Alexander zijn op weg naar Innsbruck

21.05 uur: Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Mabel zijn aangekomen bij het ziekenhuis in Innsbruck voor een bezoek aan Prins Friso. Het is voor het eerst dat Willem-Alexander zijn broer bezoekt.

22.00 uur: Kroonprins Willem-Alexander en prinses Mabel gaan weer terug naar Lech, nadat ze een klein uur in het ziekenhuis van Innsbruck zijn geweest.

5 opmerkingen:

 1. Hun gezichten spraken boekdelen,laten we in vredesnaam hopen dat er geen complicaties zijn en dat er een wonder gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is de zwaarste tijd voor Beatrix ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zouden de dochtertjes van F en M wel terug zijn naar Londen?
  Ze zullen toch wel bij hun moeder mogen blijven in deze situatie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag is Zaria mee geweest naar het ziekenhuis. Leek me ook al sterk dat Luana en Zaria weer in Londen zouden zijn. Soms een beetje moeilijk of ik de bron (in dit geval RTL) moet geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zullen de activiteiten van Koningin Beatrix volgende week doorgaan?

  BeantwoordenVerwijderen