PRINS FRISO NOG STEEDS IN LEVENSGEVAAR | De Oranjes

zaterdag 18 februari 2012

PRINS FRISO NOG STEEDS IN LEVENSGEVAAR

Vandaag liet de Rijksvoorlichtingsdienst via een persbericht weten dat Prins Friso nog steeds níet buiten levensgevaar verkeert:

“Naar aanleiding van het ongeval van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee dat volgens de behandelend artsen er geen verandering in de situatie van de Prins is. Hij verkeert nog steeds niet buiten levensgevaar, maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht. Hij wordt op de IC-trauma unit van het ziekenhuis behandeld door een team specialisten. “

Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen zijn gisteren met het regeringsvliegtuig in Zwitserland geland. Vanuit Sankt Gallen zijn ze per auto’s naar Lech gegaan. Daar hebben ze in Gasthof Post de nacht doorgebracht. Mogelijk zijn ook Koningin Beatrix en Prinses Mabel nog naar het verblijf gekomen.

Er zijn vandaag de hele dag extra journaals op Nederland 1 en RTL 4. Wanneer er nieuwe informatie bekend wordt gemaakt, volgen hier de updates.

7.48 uur: Een redacteur van NRC, die toevallig ter plaatse was in het ziekenhuis van Innsbruck, meldt dat de prins geen schedelbasisfractuur heeft. Dat heeft Claudius Thomé, de behandelend arts van Friso gezegd tegen haar man, die neurochirurg is.

9.00 uur: De Koninklijke familie is - inclusief Koningin Beatrix en Prinses Mabel - in Lech. Ze zullen waarschijnlijk aan het begin van de middag weer naar Innsbruck gaan. De Oostenrijkse tv maakte beelden van Willem-Alexander en z'n gezin. De kinderen zijn na het ontbijt door Máxima naar de skischool gebracht.


9.46 uur: Vandaag ondergaat de prins een MRI-scan. Gisteren is een CT-scan gemaakt, daar waren geen bijzonderheden op te zien.

11.50 uur: Bij het verlaten van het hotel spraken journalisten Kroonprins Willem-Alexander aan. Willem-Alexander zei niets te weten en verwees naar de RVD voor verdere informatie. Ook bedankte hij de mensen voor hun medeleven en hoopt dat de familie verder met rust gelaten wordt.

12.10 uur:
Koningin Beatrix en Prinses Mabel vertrekken uit Lech naar het ziekenhuis in Innsbruck.

12.25 uur: De verklaring van een NRC journalist over dat de prins geen schedelbasisfractuur heeft, is onjuist. Wat er wel of niet klopt aan de verklaring wil de woordvoerder van het ziekenhuis niet zeggen.

12.32 uur: Koningin Beatrix en Prinses Mabel zijn bij het ziekenhuis gearriveerd. Bij de ingang stond wel meer dan 60 man pers..

13.51 uur: Burgemeester Ludwig Muxel van Lech zal rond 16.00 een persconferentie geven, ook is er dan een persmoment met de leider van de reddingsexpeditie Markus Amann.

13.57 uur: Prinses Laurentien met kinderen per KLM-vlucht naar Zurich vertrokken. Ze waren blijkbaar gisteren toch niet meegevlogen. Ook Prinses Margriet is onderweg naar Lech. De moeder van Prinses Mabel was gisteren al naar Lech gekomen.


14.18 uur: Koningin Beatrix en prinses Mabel hebben het ziekenhuis in Innsbruck inmiddels weer verlaten.

15.00 uur: Nieuw persbericht van de RVD:

"Er is geen verandering opgetreden in de gezondheidssituatie van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso.
Het medische team heeft verzocht de komende tijd het aantal bezoekers aan de Prins beperkt te houden."

Tussen 16.00 en 16.30 uur werd een persconferentie gehouden. De burgemeester van Lech, Ludwig Muxel, en leden van het reddingsteam en de politie kwamen aan het woord

16.06 uur: De leider van het reddingsteam vertelt hoe hij Prins Friso onder de sneeuw heeft gevonden en hoe er is gecommuniceerd met de hulpdiensten.

16.27 uur: Prins Friso lag onder zo'n veertig centimeter sneeuw. Dat is een relatief dunne laag. De reddingsactie zou goed en snel zijn verlopen.

21.32 uur: Prinses Mabel, Prins Constantijn en Mabels zus Nicoline zijn op bezoek bij Prins Friso in het ziekenhuis

22.19 uur: Prinses Mabel, haar zus en Prins Constantijn hebben het ziekenhuis verlaten en zijn weer terug naar lech.

© Vivian Kramer - royalfanvivian

6 opmerkingen:

 1. Wat een vreselijk nieuws was dat gisteren en ik leef erg mee met de Koningin en zijn vrouw Mabel,ik bid voor Friso en voor de rest van de koninklijke Familie voor een spoedig herstel en zeer zeker zijn mijn gedachten nu ook bij de 2 kinderen Luana en Zaria. Want zoiets gun je toch niemand.

  En wat betreft gisteren, Vivian een keurige uiteenzetting van de gebeurtenissen; mijn complimenten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, duidelijk verslag van alle updates.. Wat een spanning voor de koninklijke familie. Ik ben er niet gerust op, hoe zal dit aflopen? Ondanks alles goed dat de kinderen gewoon zijn gaan skieën, dan hebben ze toch die afleiding, want wat is het erg voor die kleine Luana en Zaria..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor de kinderen is het inderdaad prettig dat er wel 'gewoon'geskied kan worden. Ze weten vast wel wat er aan de hand is. De ouderen gaan om de beurt naar het ziekenhuis begreep ik.
  Voor Vivian, super zoals je alles bij houdt. Het lijkt wel of je daar in Oostenrijk bent. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopen op goede afloop!
  Bedankt voor deze duidelijke logs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mn hart doet echt zeer bij het zien van de intens verdrietige Beatrix

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beatrix gaat dit weekend naar huis, vind ik wel apart

  BeantwoordenVerwijderen