ZWEEDS PRINSESJE GEBOREN | De Oranjes

donderdag 23 februari 2012

ZWEEDS PRINSESJE GEBOREN

Dochter voor Kroonprinses Victoria en Prins Daniel

Een groot contrast tussen het Nederlandse en Zweedse Koninghuis momenteel. In Zweden is het namelijk feest: Kroonprinses Victoria is bevallen van een dochter!

Prins Daniel maakte vanochtend bekend dat het meisje om 04.26 uur ter wereld is gekomen, 51 cm lang is en 3280 gram weegt. Het is het eerste kindje van de Zweedse kroonprinses en haar man en het eerste kleinkind voor Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia. Na Victoria zal deze baby het volgende staatshoofd worden van Zweden.

Update vrijdag:
Het meisje heet Estelle Silvia Ewa Mary


© Vivian Kramer - royalfanvivian

11 opmerkingen:

 1. leuk, een meisje. Na deze generatie zijn het allemaal kroonprinsessen die op de troon komen. Het is geen klein meisje dat een maand (?) te vroeg geboren is. Een beetje goed nieuws is ook in deze tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie je vaker bij Koningshuizen. Dan zeggen ze 'baby wordt in juni verwacht' maar komt het kindje bijvoorbeeld in mei. Anders krijg je natuurlijk van die doorgedraaide journalisten etc. die bij zo'n ziekenhuis gaan rondhangen..en dat proberen ze dan nu min of meer voor te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk nieuws, ben benieuwd naar haar namen en de eerste foto die haar opa zal maken/heeft gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd kroonprinses Victoria en prins Daniel, maar natuurlijk ook de wederzijdse grootouders en wederzijdse familie. Geniet ervan en zo zie je maar het leven gaat gelukkig gewoon door. de zorgen in Nederland voor prins Friso en in Zweden het heugelijke nieuws van een nieuw wereldwonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het onwijs leuk nieuws, maar het wordt wel wat ondergesneeuwd (oeps, ik bedoel het echt niet grappig) door de zorgen om prins Friso. Op de een of andere manier had ik een prinsje verwacht maar ik vind het wel heel leuk dat het een prinsesje is geworden. Alleen de erfopvolger van Denemarken is een jongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van Harte Gefeliciteerd met uw fantastische dochtertje Prinses Victoria en Prins Daniël.
  En ik hoop dat we nog mooie foto's zullen zien van het kindje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt helemaal geweldig! Christian krijgt het zwaar, met allemaal vrouwen in de buurlanden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het mooie namen. En dan dit nieuws tegelijk met de mededeling van Friso, Circle of life?....

  BeantwoordenVerwijderen