Prinsesjes bij intocht Sinterklaas in Scheveningen – 2011 | De Oranjes

zaterdag 12 november 2011

Prinsesjes bij intocht Sinterklaas in Scheveningen – 2011

“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan’ Luidkeels stonden Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane vanochtend op de haven van Scheveningen te zingen. Ze waren – zoals ieder jaar – naar Scheveningen gekomen om Sinterklaas te verwelkomen.

In Wassenaar komt de Sint pas volgende week aan, en de prinsesjes willen natuurlijk wel vanaf vanavond hun schoen kunnen zetten. Prinses Máxima was alleen met haar meiden in Scheveningen (en wat beveiligers) Kroonprins Willem-Alexander moest dit jaar de traditionele intocht van de Sint missen. Hij was vanochtend in Den Haag, waar hij de Europese Trilateral Commission toesprak. De prinses was met haar dochters extra vroeg van huis vertrokken om vooraan te kunnen staan. Het lange wachten werd beloond met optredens van zangeres Sita en enkele Zwarte Pieten. Rond 11.15 uur kwam de stoomboot in zicht. Snel werden de lege snoepzakjes opgezocht, net op tijd want de zwarte pieten begonnen al pepernoten uit te delen. Toen ook de Sint voet aan wal zette, probeerden de prinsesjes hem te roepen.. Het lukte! Sinterklaas kwam hun kant op en poseerde met Amalia, Alexia en Ariane voor de fotografen.. Prinses Ariane werd zelfs opgetild en mocht op de arm van Sinterklaas plaats nemen. Voordat de optocht met praalwagens door Den Haag begon, wilde een groepje zwarte pieten nog graag met Prinses Máxima op de foto.

Tot 5 december zullen de prinsesjes uiteraard hun schoentje zetten en iedere avond liedjes zingen bij de open haard. Want mede door hun taalovereenkomst (Spaans en Nederlands) hebben de dochters van Willem-Alexander en Máxima een hechte band met Sinterklaas ;)

57 foto’s
Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/

6 opmerkingen:

 1. Wat super leuk om ze weer te zien! Had verwacht om ze volgende week te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, ik vind dit écht zo leuk altijd, de prinsesjes zo enthousiast als pietjes bij de Sinterklaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke tijd voor de prinsesjes en wat zien ze er weer prachtig uit!
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen