Oranje nieuws - 6 november 2011 | De Oranjes

zondag 6 november 2011

Oranje nieuws - 6 november 2011

Prinses Margriet bezoekt wereldkampioenschappen rolstoeltennis

Prinses Margriet was vandaag aanwezig bij de finales van de Invacare Doubles Masters – wereldkampioenschappen voor rolstoeltennissers in Amsterdam.

Nederlandse spelers zoals Roland Garros winnaar Maikel Scheffers, Ronald Vink, Esther Vergeer en Sharon Walraven namen aan het toernooi deel. Prinses Margriet bezocht de wereldkampioenschappen als lid van het erebestuur van het IPC (International Paralympic Comittee) Ze reist de Paralympische zomer – en winterspelen ook altijd af.

Prins Pieter-Christiaan loopt Marathon van New York
In 3 uur en 32 minuten

Prins Pieter-Christiaan heeft vandaag de marathon van New York gelopen. Hij deed er zo’n 3 uur en 32 minuten over en haalde daarmee nét zijn persoonlijk record – 3 uur en 28 minuten – niet.

Samen met onder andere oud-keeper Edwin van der Sar liep de prins de lange tocht door New York. Meer dan 42 kilometer, en maar blijven rennen.. als ‘normaal’ mens overleef je het waarschijnlijk niet, maar Pieter-Christiaan heeft als hobby hardlopen en is wel wat gewend. Bovendien heeft hij al vaker meegedaan met de marathon, net als zijn broer Maurits en neef Willem-Alexander. Iedere keer rent Prins Pieter-Christiaan voor een goed doel, ook nu. Laurens Foundation – een stichting wat projecten voor kansarme jongeren ondersteunt – krijgt binnenkort een fiks bedrag van de prins overhandigt. Behalve de marathon van New York doet Pieter-Christiaan wel vaker mee aan een bekende hardloopwedstrijd. Bijvoorbeeld de marathons van Honolulu tot Londen.

2 opmerkingen: