Oranje nieuws – 28 & 29 november 2011 | De Oranjes

dinsdag 29 november 2011

Oranje nieuws – 28 & 29 november 2011

Prinses Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 uit
En weerzien met Bono (U2)

Prinses Máxima heeft gisteren in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 uitgereikt aan fotograaf en filmmaker Anton Corbijn. Als verrassing waren Bono (U2) en Herbert Grönemeyer (Coldplay) ook aanwezig, om voor de winnaar (en ook een beetje voor de prinses) op te treden en hem te feliciteren.

Prinses Máxima reikt jaarlijks deze oeuvreprijs uit aan een persoon of instelling die ‘zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied’ Aan die eisen voldoet Anton Corbijn. Hij geldt als een internationaal voorbeeld voor fotografen, ontwerpers en art directors. Koningin Beatrix liet zich zelfs door deze man fotograferen. Hij maakte een serie officiële portretten ter gelegenheid van haar 70e verjaardag. Of na de uitreiking Prinses Máxima nog snel een handtekening van Bono gevraagd heeft is niet bekend. Maar omdat de prinses behoorlijk fan is van U2 lijkt dat vanzelfsprekend.

Koningin Beatrix ontvangt president van Slovenië

De president van Slovenië – Danilo Türk – was voor twee dagen in Nederland. Gisteren mocht hij bij Koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch op visite komen.

Vandaag trok zijn werkbezoek verder door Den Haag. Zo bracht hij een bezoek aan het Internationaal Gerechtshof en had hij een ontmoeting met het Nederlandse bedrijfsleven. Uiteraard kon dit niet tippen aan de audiëntie op het paleis maandagmiddag.

Prinses Máxima even Koningin in levend schaakspel
Opening Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn

Een levend schaakspel kennen we allemaal wel. Toch waren vandaag de spelregels anders. Prinses Máxima werd even Koningin van de witte spelers. Dit alles in een regenachtig Zuidhorn, waar de prinses de nieuwe zorg – en woonlocatie Zonnehuis Oostergast kwam openen.

Het Zonnehuis Oostergast is bestemd voor mensen die zorg of intensieve verpleging nodig hebben en graag gezellig – zonnig – willen wonen. Prinses Máxima arriveerde om 11.15 uur, maar vertrok 45 minuten later alweer. Door middel van het levende schaakspel te betreden werd de woonlocatie officieel geopend. Eenmaal binnen gaf de directeur van de Zonnehuisgroep Máxima een rondleiding.


Foto's: © Anoniem
Overname verboden


- Emma van Vollenhoven – de oudste dochter van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita – vierde maandag 28 november haar 5e verjaardag!

- Vandaag werd bekend dat Prinses Máxima volgend jaar op 8 februari de Machiavelliprijs krijgt “voor de uitzonderlijke communicatieve kwaliteiten die de afgelopen 10 jaar haar werk als prinses der Nederlanden hebben gekenmerkt.”

© Vivian Kramer - royalfanvivian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten