Oranje nieuws – 17 & 18 november 2011 | De Oranjes

vrijdag 18 november 2011

Oranje nieuws – 17 & 18 november 2011

K3 maakt liefdesliedje over Willem-Alexander
"Waar kan ik zo'n leuke jongen vinden? Die me met z'n glimlach kan verblinden? net als jou, prins Willem-Alexander "

De nieuwe cd van K3 ‘Eyo!’ beschikt over een heel bijzonder nummer. Je zou verwachten dat – als ze een liedje maken over een prins – Prins Filip nemen, maar ze kozen voor onze Kroonprins Willem-Alexander.

Met “Liefste Maxima, ik stuur jou deze brief omdat ik iets moet bekennen, ik ben een beetje verliefd op die mooie prins van jou”, begint het liefdeslied over Willem-Alexander. Josje, Karen en Kristel vragen zogenaamd Prinses Máxima advies hoe ze toch die ‘lieve teddybeer’ heeft gevonden.. ‘in de discotheek of in de bus’. Ze willen ook graag zo’n heerser.. want die zijn er niet veel meer.. Het album ‘Eyo’ ligt vanaf maandag 21 november in de winkel, maar is nu ook al te  bestellen.

Prinses Máxima gaat regelmatig met haar dochters naar een concert van K3. Verder vragen de meisjes wellicht de nieuwe K3 cd wel voor Sinterklaas.. Wat zouden zij – en vooral de prins en prinses – van dit nummer vinden? ;) Misschien konden ze ook wel niet wachten, lag de cd vandaag in Amalia’s schoen en draait het nummer nu in de huiskamer van Villa Eikenhorst.. Als je het liedje ‘Willem-Alexander’ wilt luisteren, moet je hier klikken.

Koningin Beatrix bij symposium rechten van het kind

Koningin Beatrix was gisteren – 17 november - in de Euroborg in Groningen om het symposium ‘De Internationale Rechten van het Kind in geslotenheid’ bij te wonen.

Het symposium werd gehouden ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Stichting Het Poortje Jeugdinrichtingen.Tijdens het symposium werd ingegaan op het spanningsveld tussen de behandeling en begeleiding van jongeren in de gesloten jeugdzorg en de rechten van het kind. Sprekers waren de eerste Kinderombudsman van Nederland, de heer M.L.M. Dullaert MBA en prof.dr. B. Orobio de Castro, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht.

Koningin Beatrix bij Balletgala Dansersfonds ‘79

Koningin Beatrix was gisteravond in het Muziektheater aanwezig bij het 16e Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79.

Het jarenlange Dansersfonds heeft als doel jonge dansers te ondersteunen en te stimuleren zo lang mogelijk te dansen, dan blijft de stichting ook lang bestaan. Bij ieder optreden verrast het fonds met een bijzondere solist. Zo ook dit keer. Het Ballet de l’Opéra National de Paris en het Stuttgarter Ballett bezorgden de aanwezigen met als hoofdgast Koningin Beatrix een mooie voorstelling.

Prinses Máxima opent Amsterdamse Participatiemarkt

Prinses Máxima was donderdagochtend in Amsterdam om de 6e Participatiemarkt te openen.

De participatiemarkt richt zich op kwetsbare inwoners voor wie actieve deelname aan het maatschappelijke leven zoals vrijwilligerswerk, sporten of een cursus volgen niet vanzelfsprekend is. De Amsterdamse Participatiemarkt biedt bezoekers de mogelijkheid op een laagdrempelige wijze in contact te komen met instanties die kunnen helpen bij het vinden van passende activiteiten of vrijwilligerswerk. Naast het bezoeken van stands, kunnen bezoekers deelnemen aan onder andere kook- en theaterworkshops. Prinses Máxima bezocht samen met burgemeester van der Laan de markt en sprak met de stichting ‘De Omslag’ die organisaties in geestelijke gezondheidszorg ondersteunt.

Koningin Beatrix bij jubileumbijeenkomst Reumafonds

Koningin Beatrix was vandaag in de Ridderzaal waar een Jubileumbijeenkomst georganiseerd was van het Reumafonds wat 85 jaar bestaat.

De Koningin – sinds 1980 beschermvrouwe van het fonds – luisterde naar de toespraken van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en bekeek hoe een juryvoorzitter de Reumafonds Support Award uitreikte. Met de Support Award prijst het Reumafonds werkgevers en werknemers die een collega met reuma ondersteunen en wordt de aandacht gevestigd op het belang van openheid over reuma op de werkvloer. Anita Witzier – die de bijeenkomst presenteerde – wachtte ook nog een verrassing. Ze kreeg een onderscheiding vanwege haar inzet als ambassadeur voor het Reumafonds.

Kroonprins Willem-Alexander opent sanitatiesysteem ‘Waterschoon’

Kroonprins Willem-Alexander opende vanochtend in Sneek het duurzame en innovatieve sanitatiesysteem ‘Waterschoon.’ Waterschoon is aangelegd in de wijk de Noorderhoek in Sneek. De opening hiervan vond plaats tijdens het Symposium Waterschoon 2011.

Zo’n 350 mensen waren er getuige van, en zagen hoe de prins moeite had het zware wiel te draaien. Verder kreeg Willem-Alexander een rondleiding in het woonzorgcentrum Noorderhoek. Hier kreeg hij uitleg over de werking van Waterschoon, en de bewoners hadden uiteraard de dag van hun leven. Het nieuwe sanitatiesysteem zorgt dat in de afzonderlijke woningen via een keukenvermaler het organisch afval wordt ingezameld en samen met toiletwater (zwartwater) wordt afgevoerd door middel van een vacuümsysteem. Het huishoudelijke afvalwater (grijswater) wordt apart afgevoerd. Deze reststromen worden los van elkaar in een lokale zuiveringsinstallatie midden in de wijk schoongemaakt. In woningbouwproject Noorderhoek in Sneek worden in een periode van tien jaar 282 woningen gesloopt en ruim 200 woningen weer teruggebouwd. Al deze nieuwe woningen worden aangesloten op het nieuwe sanitatiesysteem.

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij première ‘The Sound of the Bandoneón’

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren vanavond bij de première van de Nederlandse documentaire ‘The Sound of the Bandoneón’ tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam.

De film had speciale aantrekkingskracht van Prinses Máixma, omdat de bandoneon een Argentijns muziekinstrument is. De film laat de strijd zien om het instrument levend te houden. Eén van de bekendste bandoneonspelers van Argentinië, Néstor Marconi, wordt gevolgd tijdens de repetities en concerten in Buenos Aires, net als Daniel Vedia die lesgeeft aan arme studenten op het platteland van Argentinië. Daniel Vedia was ook aanwezig bij de première en speelde na afloop van de film op de bandoneon.

Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven dansen op jaarlijks Stuyvesantbal in New York

In New York vond vanavond de 30e editie van het Stuyvesantbal plaats. Zoals ieder jaar waren ook dit keer Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven daarbij aanwezig.

Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de 'Netherland-America Foundation' waar Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer van zijn. Dit jaar werd tevens het 90-jarig bestaan van de 'Netherland-America Foundation' gevierd. Margriet en Pieter openden de avond met een openingsdans…


Prinses Máxima bezoekt project Boris op VSO het Duin

Prinses Máxima was vanochtend op bezoek bij de school ‘het Duin’ in Noordwijk.

 De prinses bezocht de school om kennis te maken met het project ‘Boris brengt je bij een baan’ Máxima sprak met leerlingen en keek mee tijdens een praktijkles. Landelijk nemen 400 leerlingen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) deel aan het project Boris. De stappen voor de deelnemende leerlingen zijn: loopbaanoriëntatie en beroepskeuze, een maatwerktraject en het vinden en behouden van een passende werkplek op de arbeidsmarkt. Het project is een initiatief van Colo en Stichting Speciaal Onderwijs in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tv tips:

Zaterdag: Blauw Bloed, 19.30 uur op Nederland 2: Interview met Prinses Anita (en Prins Pieter-Christiaan) vervolg op deel wat al in RTL Boulevard van de week kwam.

Zondag: Tros tv show, 21.20 uur op Nederland 1: Interview met Prinses Margriet en Prof.mr Pieter van Vollenhoven

3 opmerkingen: