Oranje nieuws – 23 t/m 26 november 2011 | De Oranjes

zaterdag 26 november 2011

Oranje nieuws – 23 t/m 26 november 2011

Prinses Laurentien spreekt op The Women’s Conference Europe
En verschijnt met interview in Britse krant

Prinses Laurentien was woensdag aanwezig bij ‘The Women’s Conference Europe’ waar ze de openingsspeech verzorgde.

The Women's Conference Europe biedt een platform aan alle professionele vrouwennetwerken om te komen tot reflectie, verbinding en inspiratie. 'Samen Sterker' is het motto van deze conferentie, met Eurocommissaris Neelie Kroes als beschermvrouwe. De eerste editie van de Women's Conference Europe bracht behalve de prinses veel Nederlandse invloedrijke sprekers naar voren zoals Agnes Jongerius (Voorzitter Vakcentrale FNV), Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER), Nicolette Mak (oprichter Valid People), Hanna Verboom (acteur en oprichter Get It Done) en Philippe de Ridder (Algemeen Directeur Heineken Nederland).

Ook verscheen er woensdag een interview met Prinses Laurentien in een Britse krant.

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij conferentie ‘Kunst Beweegt’

Kunst Beweegt doet vast denken aan het thema van de Appeltjes van Oranje op 17 mei. Donderdagochtend vond er een conferentie – georganiseerd door het Oranjefonds – over plaats. Daarbij was ook het beschermpaar; Willem-Alexander en Máxima aanwezig.

Tijdens de conferentie werden verschillende organisaties geinformeerd over de mogelijkheden om kunst te verbinden met mensen. Klinkt vaag, maar acteur Peter Faber – met eigen stichting – legde het in Jip en Janneke taal uit. De prins en prinses luisterden aandachten en bezochten vervolgens workshops en spraken met succesvolle initiatiefnemers. Sinds twee jaar organiseert het Oranje Fonds aan het eind van het jaar een conferentie met hetzelfde thema als de Appeltjes van Oranje dat jaar hadden.

Koningin Beatrix bij viering 50 jaar Universiteit Twente

Koningin Beatrix was vrijdag aanwezig bij de viering van de 50e verjaardag van de Universiteit Twente in Enschede.

Op het moment dat de Koningin arriveerde werden er net 4 eredoctoraten uitgereikt. De viering van het Dies Natalis, de geboortedag, van de universiteit staat dit jaar in het teken van 50 jaar High Tech, Human Touch.


Prinses Máxima ontvangt Postma-prijs en K3 cd

Prinses Máxima sprak donderdag op de Nyenrode Business Universiteit over ‘Financial Inclusion’ vanwege haar rol binnen de VN. Korte tijd later werd de prinses verrast met de Postma-prijs 2011. Het bleef niet bij dit loodzware beeldje. Voordat Máxima de auto in wilde stappen om weer te vertrekken, werd haar de nieuwste k3-cd aangeboden.

Prinses Máxima arriveerde donderdag al vroeg in Breukelen bij de conferentie ‘Sustainability in the Financial Sector’ op de Nyenrode Business Universiteit. Ze hield vervolgens een toespraak over Financial Inclusion als weg naar duurzame ontwikkeling. Na haar volgden nog twee sprekers over hetzelfde onderwerp.. De keuze voor de Postma-prijs stond al langere tijd vast, maar daar wist de prinses niets van. Het is ook nog maar de eerste keer dat deze prijs uitgereikt wordt. Het is namelijk ingesteld vanwege het 65-jarig jubileum van Nyenrode. Reden om in aanmerking voor de prijs te komen was een persoon die een buitengewone maatschapelijke prestatie heeft geleverd rond Leadership, Entrepreneurship en/of Stewardship. Termen die buiten Nyenrode haast niet gebruikt worden. Een heuse jury boog zich erover, maar kwam al gauw tot de conslusie dat Prinses Máxima dit wel eens verdiend had. Daarom kon ze helemaal niet meer stuk toen ze ook nog eens op de uitnodiging in ging om te komen spreken op de Universiteit. De Jury prijst de jarenlange inzet van Prinses Máxima in binnen- en buitenland voor het vergroten van toegang tot financiële diensten en bevorderen van financiële vaardigheden.

De Postma Prijs 2011 bestaat uit een sculptuur van beeldend kunstenaar Pieter Kortekaas. Deze verbeeldt het Egyptische Djed-teken, symbool voor stabiliteit en duurzaamheid in de samenleving. Vol van verbazing nam Máxima de prijs in ontvangst. Het bleef niet bij 1 cadeau.. Buiten stond nog een bevroren fan met een bloemetje en de k3 cd te wachten. Het gezin kan nu dus écht niet meer aan het liedje Willem-Alexander ontkomen. Waarschijnlijk zingt Amalia het inmiddels al een hele dag..

Prinses Laurentien opent congres in Breda en bezoekt met gezin première Dolfje Weerwolfje

Een drukke zaterdag voor Prinses Laurentien. ’s ochtends was ze in Breda om het congres van het Genootschap Onze Taal te openen, ’s middags bezocht ze met haar gezin de première van de kinderfilm Dolfje Weerwolfje.

In het Chassé theater in Breda zaten vanochtend zo’n 1400 onuitgeslapen bezoekers die getuige wilden zijn van het congres. Beschermvrouwe Laurentien opende het congres, maar liet de presentatie ervan verder over aan Jan Kuitenbrouwer. Het thema van het 2-jaarlijkse congres was: ‘Taal leren’. Verschillende mensen hielden een lezing over taalonderwijs, taalbeheersing en taalwerving. Ook Prinses Laurentien hield een toespraak. Tot slot werd de Groenman-taalprijs uitgereikt, de gelukkige winnaar was dit keer Herman Finkers.

Prins Constantijn, Gravin Eloise, Graaf Claus en Gravin Leonore waren ondertussen op visite bij oma Beatrix. Toen Prinses Laurentien terug kwam uit Breda, nuttigden ze nog een verlate lunch waarna Constantijn, Laurentien en kinderen zich klaar maakten voor de première Dolfje Weerwolfje. De première in theater Carre in Amsterdam was vandaag weer speciaal voor BN-ers met hun kroost bestemd. Ook schrijver van de griezel-boeken serie Paul van Loon was aanwezig en wachtte speciaal op de rode loper op het Koninklijk gezelschap. Voor Leonore was de rode loper iets minder leuk, met al die belangstelling en flitsende fotocamera’s kroop ze weg bij mammie..

© Vivian Kramer - royalfanvivian

3 opmerkingen:

  1. Leonore is altijd verlegen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om de kids weer eens te zien! Zo leuk om te zien hoe Eloise snel in de goede houding gaat staan in het filmpje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke beelden van Contantijn, Laurentien en kids!

    BeantwoordenVerwijderen